Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dell και HP προχωρούν σε 12.500 απολύσεις - Στο 2,6% η πτώση της ζήτησης σε υπολογιστές και tablets το 2023

Dell και HP προχωρούν σε 12.500 απολύσεις  - Στο 2,6% η πτώση της ζήτησης σε υπολογιστές και tablets το 2023
Η αγορά των υπολογιστών και tablets ετοιμάζεται για μια ακόμη ακόμη δύσκολη χρονιά
Σε 6.500 απολύσεις σχεδιάζει να προχωρήσει η Dell Technologies διώχνοντας το 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθώς η ζήτηση στην αγορά προσωπικών υπολογιστών υποχωρεί και προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο ύφεσης.
Με την κίνηση της αυτή, η Dell ευθυγραμμίζεται  με πλήθος άλλων αμερικανικών εταιρειών από όλους τους κλάδους, από την Goldman Sachs έως την Alphabet, που έχουν προχωρήσει σε χιλιάδες απολύσεις από την αρχή του χρόνου για να αντιμετωπίσουν την υποχώρηση της ζήτησης που προκαλείται από τον υψηλό πληθωρισμό.
Η Dell είχε από καιρό προχωρήσει σε κινήσεις μείωσης του κόστους, όπως αναστολή προσλήψεων και περιορισμούς στα ταξίδια, αφού μετά την πανδημία ήρθε αντιμέτωπη με μια μεγάλη υποχώρηση των πωλήσεων υπολογιστών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ των εσόδων της.
Ωστόσο, αυτές οι κινήσεις «δεν είναι πλέον αρκετές», έγραψε ο συν-διευθύνων σύμβουλος, Jeff Clarke σε σημείωμα προς το προσωπικό.
«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι οι συνθήκες της αγοράς συνεχίζουν να επιδεινώνονται και ότι το μέλλον είναι αβέβαιο», είπε ο Clarke.
Η Dell αναμένει να καταγράψει το κόστος που σχετίζεται με τις απολύσεις στο τέταρτο οικονομικό της τρίμηνο, το οποίο λήγει τον Ιανουάριο.
Αλλά και η ανταγωνιστική HP ανακοίνωσε ότι θα περικόψει έως και 6.000 θέσεις εργασίας.
Η αγορά των υπολογιστών και tablets ετοιμάζεται για μια ακόμη ακόμη δύσκολη χρονιά, με την πτώση των πωλήσεων το 2023 να αναμένεται να φτάσει το 2,6%, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία IDC, μετά την ταχεία της ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της πανδημίας λόγω της τηλεργασίας.
«Ήταν θέμα χρόνου να φτάσει το κύμα από τις απολύσεις των άλλων τεχνολογικών ετιαρειών ως τη Dell, δεδομένου του πόσο ευαίσθητη είναι η εταιρεία τόσο για την καταναλωτική όσο και για την εταιρική εμπιστοσύνη», δήλωσε η Susannah Streeter, αναλύτρια αγορών στη Hargreaves Lansdown.
Η Dell έχει 133.000 υπαλλήλους, εκ των οποίων περίπου το ένα τρίτο είχαν έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η μετοχή της Dell ακόμη δεν έχει επηρεαστεί από την ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης