Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποσύρεται από το χρηματιστήριο η Rothschild - Με premium 19% η πρόταση της Concordia

tags :
Αποσύρεται από το χρηματιστήριο η Rothschild - Με premium 19% η πρόταση της Concordia
Το σχέδιο θα υποβληθεί στους μετόχους στις 25 Μαΐου, ανέφερε η επενδυτική τράπεζα, προσθέτοντας ότι θα καταβληθεί έκτακτο μέρισμα 8 ευρώ ανά μετοχή εάν η Concordia ακολουθήσει την προσφορά εξαγοράς
Η οικογένεια Rothschild επιδιώκει να ιδιωτικοποιήσει την εισηγμένη στο Παρίσι επενδυτική της τράπεζα, προκαλώντας άνοδο σχεδόν 17%.
Η Concordia, η οικογενειακή holding και ο μεγαλύτερος μέτοχος της Rothschild & Co, είναι έτοιμη να καταθέσει προσφορά για τις μετοχές της επενδυτικής τράπεζας στα 48 ευρώ η κάθε μία, ανέφερε η Rothschild σε ανακοίνωσή της.
Η τιμή αντιπροσωπεύει premium 19% σε σύγκριση με την προηγούμενη τιμή κλεισίματος της μετοχής της Rothschild & Co την Παρασκευή, στα 40,25 ευρώ.
Οι μετοχές της Rothschild σημείωναν άνοδο 16,5% στα 46,9 ευρώ ανά μετοχή, αποτιμώντας τον όμιλο σε 3,6 δισ. ευρώ.
Το σχέδιο θα υποβληθεί στους μετόχους στις 25 Μαΐου, ανέφερε η επενδυτική τράπεζα, προσθέτοντας ότι θα καταβληθεί έκτακτο μέρισμα 8 ευρώ ανά μετοχή εάν η Concordia ακολουθήσει την προσφορά εξαγοράς.
Η οικογένεια Rothschild κατέχει περίπου το 55% των μετοχών της εταιρείας, σύμφωνα με τη Refinitiv.
Η Rothschild & Co κατέγραψε έσοδα 2,2 δισ. ευρώ για το εννεάμηνο του 2022, με κέρδη σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς, από τη συμβουλευτική σε θέματα συναλλαγών έως τη διαχείριση πλούτου και περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση αποτελεσμάτων της.
Ωστόσο, ο όμιλος προειδοποίησε για μια "πιο δύσκολη χρονιά" μπροστά του, με τη χαμηλότερη δραστηριότητα συμφωνιών και τη μείωση των περιουσιακών στοιχείων υπό διαχείριση να επηρεάζουν τα έσοδα από αμοιβές.
Η Rothschild & Co δήλωσε ότι θα ενημερώσει περαιτέρω την αγορά σχετικά με το σχέδιο ιδιωτικής ιδιοκτησίας στις 13 Φεβρουαρίου, όταν θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης