Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρήση χημικών όπλων από τον ουκρανικό στρατό σε Bakhmut και Ugledar καταγγέλλουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές

Χρήση χημικών όπλων από τον ουκρανικό στρατό σε Bakhmut και Ugledar καταγγέλλουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές
O Pushillin, ισχυρίστηκε τη Δευτέρα ότι ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποίησε χημικά όπλα στις περιοχές γύρω από τις πόλεις Bakhmut και Vuhledar
Σχετικά Άρθρα

Χρήση χημικών όπλων από τον ουκρανικό στρατό καταγγέλλει ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (ΛΔΝ), Denis Pushilin.
Ειδικότερα, ο Pushillin, ισχυρίστηκε τη Δευτέρα ότι ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποίησε χημικά όπλα στις περιοχές γύρω από τις πόλεις Bakhmut και Vuhledar.
Μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Russia-24, ο Pushilin δήλωσε ότι τα στρατεύματα της Ουκρανίας χρησιμοποίησαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη τις τελευταίες τρεις εβδομάδες για να διασκορπίσουν χημικές ενώσεις που προκάλεσαν δυσφορία στους Ρώσους στρατιώτες.
Οι ισχυρισμοί το  ήρθαν λίγες ημέρες αφότου ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στον OPCW Alexander Shulgin κατηγόρησε εργολάβους που συνδέονται με τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι βοηθούν την Ουκρανία στην προετοιμασία "χημικών προκλήσεων".

Αναζητούνται τρόποι προστασίας από τα χημικά όπλα


Ο αναπληρωτής αρχηγός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) δήλωσε επίσης ότι η DPR αναζητά επί του παρόντος πρόσθετους τρόπους για την προστασία του στρατιωτικού προσωπικού από τα χημικά όπλα που χρησιμοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU).
"Τώρα προσπαθούμε να εξοπλίσουμε τις μονάδες [με κιτ χημικής προστασίας]. Αλλά και πάλι, υπάρχει κάτι που είναι απαραίτητο, αλλά δεν είναι πάντα βολικό να είμαστε συνεχώς σε θέσεις χημικής προστασίας. Και φυσικά, αυτό εμποδίζει τις μονάδες μας να ένα σύνολο από την εκπλήρωση των καθηκόντων που αντιμετωπίζουν.
Επομένως, τώρα αναζητούμε πρόσθετους τρόπους για να προστατεύσουμε το στρατιωτικό μας προσωπικό», ανέφερε στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Rossiya-24 .
Ο Pushilin σημείωσε ότι δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατό να προσδιοριστεί ποιες χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται από τα ουκρανικά στρατεύματα. «Προκαλεί βήχα, μετά δακρύρροια και γενική αδιαθεσία», περιέγραψε την επίδραση των ουκρανικών χημικών όπλων.
Νωρίτερα, ένας στρατιωτικός-πολιτικός εμπειρογνώμονας, σύμβουλος του αναπληρωτή αρχηγού της DPR, Yan Gagin, δήλωσε στο TASS ότι στις 5 Φεβρουαρίου, τα ουκρανικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν χημικά όπλα στις πόλεις Soledar και Artyomovsk.
Τόνισε ότι δεν είναι οι πρώτες περιπτώσεις χρήσης χημικών όπλων από την ουκρανική πλευρά.
Ο Gaginπρόσθεσε ότι οι ίδιες οι ουκρανικές μονάδες δεν κρύβουν την παρουσία απαγορευμένων τύπων όπλων, επιδεικνύοντας περιοδικά χειροβομβίδες αερίου ξένης κατασκευής και ελικόπτερα (μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου ελικοπτέρου) σε βίντεο για να τα ρίξουν.

Τι συμβαίνει στο Bakhmut;

Οι μάχες στην κρίσιμη στρατηγικά πόλη του Bakhmut είναι σφοδρότατες.
Οι Wagner και επίλεκτες δυνάμεις της Ρωσίας, έχουν εισβάλει στην πόλη και δίνουν μάχες σε κάθε δρόμο…
Η Ουκρανική άμυνα συνεχίζεται αλλά νομοτελειακά, το Bakhmut έχει χαθεί για τους Ουκρανούς, θα αποτελέσει μια ακόμη βαριά ήττα για το καθεστώς Zelensky.
Οι αρχές των ΗΠΑ και της ΕΕ, συμβουλεύουν την Ουκρανία να κερδίσει χρόνο, να εγκαταλείψει τις πολύνεκρες μάχες στο Bakhmut και να συγκεντρώσει δυνάμεις, περιμένοντας να φτάσουν τα άρματα μάχης Leopard ώστε να ξεκινήσουν μια επίθεση την άνοιξη, θυσιάζοντας το Bakhmut.
Ωστόσο, ο Zelensky επιμένει ότι δεν θα παραδώσει το Artemivsk (το ουκρανικό όνομα είναι Bakhmut).

Οι Ουκρανοί μεταφέρουν στρατό στο Ugledar

O Ουκρανικός στρατός μεταφέρει ένα μέρος των εφεδρειών από το Bakhmut στο Ugledar ανέφερε ο στρατιωτικός-πολιτικός εμπειρογνώμονας, σύμβουλος του ασκούντα καθήκοντα αρχηγού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DPR) o Yan Gagin.
«Η βάση των υπόλοιπων ομάδων στη βόρεια κατεύθυνση είναι τα τάγματα εδαφικής άμυνας, μερικά από τα οποία αποσύρθηκαν στην κατεύθυνση Ugledar, στην προσπάθεια τους να διασώσουν κάτι….
Η περιοχή του Ugledar δεν είναι λιγότερο δύσκολη για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις από τις μάχες στο Bakhmut.
Τα ουκρανικά τάγματα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν πολύ έμπειρες μονάδες - τους Πεζοναύτες και τις ειδικές δυνάμεις του Donetsk τα τάγματα «Kaskad»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης