Τελευταία Νέα
Διεθνή

One River Asset Management: Αντιπερισπασμός το μπαλόνι ηλίου της Κίνας - Οι πραγματικοί κίνδυνοι είναι εκτός ραντάρ

One River Asset Management: Αντιπερισπασμός το μπαλόνι ηλίου της Κίνας - Οι πραγματικοί κίνδυνοι είναι εκτός ραντάρ
Σύμφωνα με τον Eric Peters το πολύ μεγαλύτερο αντικείμενο που αιωρείται πάνω από το κεφάλι είναι ο "απύθμενα διογκωμένος ισολογισμός της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ"
Οι πραγματικοί κίνδυνοι είναι εκτός ραντάρ, προειδοποίησε ο Eric Peters, CIO της One River Asset Management, σχολιάζοντας το μπαλόνι ηλίου της Κίνας, το οποίο ίπτατο για μία εβδομάδα περίπου στον αμερικανικό ουρανό.
Το αμερικανικό κοινό εστίασε στο περίεργο κινέζικο «κατασκοπευτικό μπαλόνι», το οποίο γινόταν όλο και πιο δραματικό έως ότου καταρρίφθηκε από την αμερικανική πολεμική αεροπορία πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό.
Σύμφωνα με τον Eric Peters πιθανότατα οι Αμερικανοί νιώθουν πλέον πιο ασφαλείς γνωρίζοντας ότι ένα έθνος που προσγείωσε ένα ρόβερ στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού και δοκίμασε κρυπτογραφημένες δορυφορικές επικοινωνίες χρησιμοποιώντας τεχνολογία κβαντικής εμπλοκής, δεν απειλείται πλέον από ένα μπαλόνι ηλίου.
"Μας υπενθύμισε ότι αυτό που φοβόμαστε δεν χρειάζεται να έχει πολύ νόημα.
Οι πραγματικοί κίνδυνοι, βέβαια, βρίσκονται τις περισσότερες φορές εκτός του ραντάρ.
Ένας τέτοιος κίνδυνος είναι ότι το έθνος με τη σημαντικότερη οικονομία και τον ισχυρότερο στρατό στον κόσμο γίνεται όλο και πιο δύσκολο να κυβερνηθεί υπεύθυνα.
Το αερόστατο ηλίου της Κίνας απεικόνισε αυτό το ανησυχητικό γεγονός για όλους εκείνους που συντονίστηκαν στο αχνό σήμα του".

Χάνεται η εστίαση

Σύμφωνα με τον Eric Peters το πολύ μεγαλύτερο αντικείμενο που αιωρείται πάνω από το κεφάλι είναι ο "απύθμενα διογκωμένος ισολογισμός της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ", ο οποίος είναι αδύνατο να φωτογραφηθεί και ακόμη πιο δύσκολο να εξηγηθεί στους πολίτες της χώρας.
"Αυξήσαμε τα επιτόκια κατά τεσσεράμισι ποσοστιαίες μονάδες και μιλάμε για μερικές ακόμη αυξήσεις επιτοκίων για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο που θεωρούμε ότι είναι κατάλληλα περιοριστικό", δήλωσε ο πρόεδρος Powell.
"Γιατί πιστεύουμε ότι αυτό είναι πιθανώς απαραίτητο;
Πιστεύουμε ότι επειδή ο πληθωρισμός εξακολουθεί να κινείται πολύ έντονα ανοδικά", πρόσθεσε.
Ωστόσο, η καμπύλη αποδόσεων παρέμεινε απότομα ανεστραμμένη, απορρίπτοντας την καθοδήγηση του Powell, καθώς η αγορά ομολόγων φοβάται ότι οι διαρκείς αυξήσεις των επιτοκίων, όταν συνδυαστούν με τη συνεχιζόμενη εκστρατεία ποσοτικής σύσφιξης, θα επισπεύσουν μια σκληρή προσγείωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης