Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δέσμευση Putin ότι δεν θα... σκοτώσει τον Zelensky

Δέσμευση Putin ότι δεν θα... σκοτώσει τον Zelensky
Ο Bennett είναι ένας σε μεγάλο βαθμό αδοκίμαστος ηγέτης που είχε υπηρετήσει ως πρωθυπουργός για μόλις έξι μήνες όταν ξέσπασε ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας
Υπόσχεση από τον Ρώσο πρόεδρο να μην σκοτώσει τον Ουκρανό ομόλογό του, έλαβε ο πρώην Ισραηλινός πρωθυπουργός που υπηρέτησε για λίγο ως μεσολαβητής στην αρχή του πολέμου της Ρωσίας με την Ουκρανία.
Ο πρώην πρωθυπουργός Naftali Bennett αναδείχθηκε ως μεσολαβητής κατά τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου, καθώς έγινε ένας από τους λίγους δυτικούς ηγέτες που συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Vladimir Putin κατά τη διάρκεια του πολέμου σε ένα σύντομο ταξίδι στη Μόσχα τον περασμένο Μάρτιο.
Αν και οι μεσολαβητικές προσπάθειες του Bennett φαίνεται να έχουν πετύχει ελάχιστα για να τερματιστεί η αιματοχυσία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, οι παρατηρήσεις του, σε συνέντευξη που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ρίχνουν φως στην παρασκηνιακή διπλωματία και στις επείγουσες προσπάθειες που ήταν σε εξέλιξη για να προσπαθήσουν να τερματίσουν τη σύγκρουση κατά τις πρώτες ημέρες της.
Στην πεντάωρη συνέντευξη, η οποία άγγιξε πολλά άλλα θέματα, ο Bennett λέει ότι ρώτησε τον Putin για το αν σκόπευε να σκοτώσει τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelenskyy.
"Τον ρώτησα 'τι συμβαίνει με αυτό;
Σκοπεύετε να σκοτώσετε τον Volodymyr Zelensky;" Εκείνος είπε 'δεν θα σκοτώσω τον Zelensky'.
Τότε του είπα 'πρέπει να καταλάβω ότι μου δίνεις τον λόγο σου ότι δεν θα σκοτώσεις τον Zelensky'.
Είπε 'Δεν πρόκειται να σκοτώσω τον Zelenskyy'".
Ο Bennett είπε ότι στη συνέχεια τηλεφώνησε στον Zelenskyy για να τον ενημερώσει για τη δέσμευση του Putin.
″'Ακου, βγήκα από μια συνάντηση, δεν πρόκειται να σε σκοτώσει.
Ρωτάει, "είσαι σίγουρος;". Του είπα '100% ότι δεν θα σε σκοτώσει'".

Ποιος είναι ο Bennett

Ο Bennett, ένας σε μεγάλο βαθμό αδοκίμαστος ηγέτης που είχε υπηρετήσει ως πρωθυπουργός για μόλις έξι μήνες όταν ξέσπασε ο πόλεμος, εισήλθε απροσδόκητα στη διεθνή διπλωματία αφού είχε τοποθετήσει το Ισραήλ σε μια άβολη μέση θέση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
Το Ισραήλ θεωρεί τους καλούς δεσμούς του με το Κρεμλίνο ως στρατηγικούς ενόψει των απειλών από το Ιράν, αλλά ευθυγραμμίζεται με τα δυτικά έθνη και επιδιώκει επίσης να δείξει υποστήριξη στην Ουκρανία.
Ένας Εβραίος και ελάχιστα γνωστός διεθνώς, πέταξε στη Μόσχα για τη συνάντησή του με τον Πθτιν κατά τη διάρκεια του εβραϊκού Σαββάτου, παραβιάζοντας τις θρησκευτικές του δεσμεύσεις και θέτοντας τον εαυτό του στην πρώτη γραμμή των παγκόσμιων προσπαθειών για να σταματήσει ο πόλεμος.
Αλλά οι ειρηνευτικές του προσπάθειες δεν φαίνεται να αποδίδουν και η θητεία του στην εξουσία ήταν βραχύβια.
Η κυβέρνηση του Bennett, μια ιδεολογικά ποικιλόμορφη ένωση που έστειλε τον σημερινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu σε σύντομη πολιτική εξορία, κατέρρευσε το καλοκαίρι λόγω εσωτερικών διαμάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης