Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολιτική κρίση στην Ουκρανία: Το Κοινοβούλιο θα ψηφίσει υπέρ της παραίτησης του υπουργού Άμυνας για διαφθορά

Πολιτική κρίση στην Ουκρανία: Το Κοινοβούλιο θα ψηφίσει υπέρ της παραίτησης του υπουργού Άμυνας για διαφθορά
Σύμφωνα με το RBC-Ukraine, ο Kyrylo Budanov επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών θα αναλάβει την θέση του υπουργού Άμυνας
Σχετικά Άρθρα
Το ουκρανικό κοινοβούλιο στην επόμενη συνεδρίαση θα ψηφίσει υπέρ της παραίτησης του Oleksiy Reznikov από τη θέση του Υπουργού Άμυνας, αυτή τη θέση θα λάβει ο επικεφαλής του κύριου τμήματος πληροφοριών της Ουκρανίας, Kirill Budanov, γράφει η ουκρανική εφημερίδα RBC-Ukraine .
Νωρίτερα την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, ο βουλευτής της Verkhovna Rada (το Κοινοβουλίου) που ανήκει στο κόμμα Golos Yaroslav Zheleznyak αναφέρθηκε σε πιθανές αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης της αντικατάστασης του Reznikov στην κεφαλή του υπουργείου Άμυνας από τον Kyrylo Budanov επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών.
Σε συνέντευξή του στην Ukrainska Pravda, ο Reznikov επισήμανε ότι δεν μίλησε για παραίτηση από τη θέση του, αλλά είναι έτοιμος για οποιαδήποτε εξέλιξη των γεγονότων.
«Η Verkhovna Rada θα ψηφίσει υπέρ της παραίτησης του υπουργού Άμυνας Oleksiy Reznikov στην επόμενη συνεδρίαση της ολομέλειας στο εγγύς μέλλον.
Στη θέση του θα διοριστεί ο Kirill Budanov, επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας», γράφει το RBC- Ukraine, επικαλούμενό κυβερνητική πηγή.
Ukraine defence chief says audit underway after corruption scandals |  Deccan Herald
Εναρξη εσωτερικού ελέγχου για τις προμήθειες και έρευνες για τα πρόσωπα

Μετά την αποκάλυψη φαινομένων γενικευμένης διαφοράς όσον αφορά τη διαχείριση των προμηθειών που αποστέλλει η Δύση που είναι συνδεδεμένη με το καθεστώς Zelensky, o Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov ανακοίνωσε την έναρξη εσωτερικού ελέγχου σε όλα τα συστήματα προμηθειών, ο οποίος θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός μιας εβδομάδας
«Έχουμε ξεκινήσει εσωτερικό έλεγχο σε όλα τα συστήματα προμηθειών.
Είναι σε ισχύ ακόμη.
Νομίζω ότι μέσα σε μια εβδομάδα θα πρέπει να ολοκληρωθεί επίσημα για όλες τις διαδικασίες τον Φεβρουάριο.
Μετά θα υπάρξουν συμπεράσματα ελέγχου για όλα.
Θα πρέπει να αντληθούν τα στοιχεία ώστε να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις», επισήμανε ο Reznikov σύμφωνα με το πρακτορείο Ukrinform, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023.
Σύμφωνα με τον ίδιο, διενεργείται παράλληλα κρατικός έλεγχος και το Οικονομικό Επιμελητήριο το οποίο είναι έτοιμο προχωρήσει μετά την παροχή διεθνούς τεχνικής βοήθειας.
Two senior Ministry of Defense officials now suspects in procurement scandal  / The New Voice of Ukraine
Αναδιοργάνωση

«Σήμερα, έχουμε αναδιοργανώσει πολλά τμήματα του Υπουργείου Άμυνας - την κύρια διεύθυνση διαχείρισης περιουσίας και πόρων, το τμήμα προμηθειών.
Αυτή η αναδιοργάνωση βρίσκεται σε εξέλιξη.
Αντικαταστήσαμε τη διαχείριση ειδικών εξαγωγικών εταιρειών που μεταβιβάστηκαν στη διοίκησή μας για να διασφαλίσουμε ότι συνεχίζουμε αυτό το κομμάτι περαιτέρω», είπε ο Reznikov.
Σχετικά με την πιθανή παραίτηση του υπουργού Άμυνας Aleksey Reznikov, ο M Podolyak, υπεύθυνος του προεδριοκού γραφείου δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να βρεθεί ένας υποψήφιος που να μπορεί να αναλάβει αυτά τα θέματα (διαπραγματεύσεις για την προμήθεια όπλων στο Κίεβο ).
Ukraine's Government Sackings – A Well-Timed Move?
Η πυραμίδα των διεφθαρμένων

Νωρίτερα, ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας Andriy Kostin ανακοίνωσε ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διαφθορά σε ορισμένους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του πρώην αναπληρωτή επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της χώρας.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επρόκειτο για τον πρώην αναπληρωτή επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας Vyacheslav Shapovalov και τον πρώην διευθυντή του τμήματος δημοσίων προμηθειών του υπουργείου Άμυνας Bohdan Khmelnitsky.
Ο Shapovalov συνελήφθη με την πιθανότητα καταβολής εγγύησης 11 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το…. τεχνικό λάθος

Νωρίτερα, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας αγοράζει προϊόντα για τον στρατό δύο ή τρεις φορές πιο ακριβά από αυτά που μπορούν να αγοραστούν σε καταστήματα λιανικής στο Κίεβο .
Η έρευνα αφορούσε μια συμφωνία που συνήψε το τμήμα για τις υπηρεσίες τροφοδοσίας το 2023 για στρατιωτικές μονάδες που σταθμεύουν στις περιοχές Zhytomyr, Kiev, Poltava, Sumy, Cherkasy και Chernihiv .
Το ποσό της συναλλαγής είναι 13,16 δισεκατομμύρια εθνικού νομίσματος (πάνω από 350 εκατομμύρια δολάρια).
Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας προσπάθησε να δικαιολογηθεί μετά τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης και είπε ότι αυτές οι πληροφορίες «διαδίδονται με σημάδια εσκεμμένης χειραγώγησης και είναι παραπλανητικές».
Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov δικαιολόγησε τις διογκωμένες τιμές των τροφίμων ως «τεχνικό λάθος».
Ωστόσο, μετά το σκάνδαλο, ο Shapovalov και ο Khmelnitsky εκδιώθηκαν από τις θέσεις τους..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης