Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άρχισε η εκπαίδευση των Ουκρανών στα βρετανικά άρματα μάχης Challenger 2

Άρχισε η εκπαίδευση των Ουκρανών στα βρετανικά άρματα μάχης Challenger 2
Στις 4 Φεβρουαρίου, το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε στο Twitter ότι οι Ουκρανοί μαθαίνουν γρήγορα π να χειρίζονται τα Challenger 2
Οι Ουκρανοί στρατιώτες άρχισαν να εκπαιδεύονται στα κύρια άρματα μάχης Challenger 2 στο Ηνωμένο Βασίλειο, λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την άφιξή τους εκεί.
Στις 4 Φεβρουαρίου, το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε στο Twitter ότι οι Ουκρανοί μαθαίνουν γρήγορα π να χειρίζονται τα Challenger 2.
«Τα πληρώματα αρμάτων μάχης από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έσπευσαν να πάρουν τον έλεγχο του πανίσχυρου Challenger 2 αυτή την εβδομάδα.
Το Ηνωμένο Βασίλειο παρέχει άρματα μάχης Challenger 2 στην Ουκρανία για να τους βοηθήσει να υπερασπιστούν την πατρίδα τους και να ανακαταλάβουν το έδαφος», ανέφερε το υπουργείο.
Το υπουργείο κοινοποίησε επίσης φωτογραφίες που δείχνουν τους Ουκρανούς να εκπαιδεύονται με Βρετανούς στο Challenger 2 Driver Training Tank (DTT). Το όχημα βασίζεται στο κύτος Challenger 2.
chal.jpg

Το εκπαιδευτικό άρμα

Ο πυργίσκος έχει αντικατασταθεί με μια σταθερή κατασκευή για να φιλοξενήσει έναν εκπαιδευτή και έως τέσσερις εκπαιδευόμενους.
Η στάθμιση της κατασκευής αντιγράφει το βάρος του τυπικού Challenger 2 σε επιχειρησιακή λειτουργία.

chal_b_1.jpg
Ο πρωθυπουργός Rishi Sunak ανακοίνωσε στις 15 Ιανουαρίου ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει 14 από τα άρματα μάχης Challenger 2 στις δυνάμεις του Κιέβου. Όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά η ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, το Λονδίνο αρνήθηκε να προμηθεύσει τέτοια βαρέα όπλα.
Το Challenger 2, το οποίο θα μπορούσε να ζυγίζει έως και 75 τόνους όταν είναι πλήρως εξοπλισμένο,φέρει ένα όπλο L30A1 120 mm, προστατευμένο από μια διαβαθμισμένη σύνθετη θωράκιση Chobham και τροφοδοτείται από έναν κινητήρα ντίζελ Perkins CV12-6A V12 με 1.200 ίππους.
Η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να προμηθεύσει το Challenger 2 ενθάρρυνε άλλες δυτικές χώρες να εφοδιάσουν την Ουκρανία με μερικά από τα πιο προηγμένα κύρια άρματα μάχης τους.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύτηκαν να παράσχουν 31 M1A2 Abrams, ενώ η Γερμανία δήλωσε ότι θα παραδώσει 14 Leopard 2 στις δυνάμεις του Κιέβου.
Αυτά τα τανκς υποτίθεται ότι θα βοηθήσουν την Ουκρανία να ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον του ρωσικού στρατού την επόμενη άνοιξη.
Ωστόσο, υπάρχουν αμφιβολίες ότι μερικές δεκάδες, ή ακόμα και εκατοντάδες τανκς θα κάνουν τη διαφορά όταν έρθουν αντιμέτωποι με το ρωσικό πυροβολικό και τα αντιαρματικά πυρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης