Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Στη Βαγδάτη o Lavrov με ατζέντα ενεργειακά και στρατηγική συνεργασία με το Ιράκ

Ρωσία: Στη Βαγδάτη o Lavrov με ατζέντα ενεργειακά και στρατηγική συνεργασία με το Ιράκ
Ο Sergei Lavrov, ο οποίος είναι επικεφαλής αντιπροσωπείας που περιλαμβάνει εκπροσώπους εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov επισκέπτεται τη Βαγδάτη την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 προκειμένου να συζητήσει την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και την ενεργειακή συνεργασία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το Reuters.
Ο Lavrov, ο οποίος είναι επικεφαλής αντιπροσωπείας που περιλαμβάνει εκπροσώπους εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου, θα συναντηθεί με τον Ιρακινό ομόλογό του Fuad Hussein τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, ανέφερε ο Ahmed al-Sahhaf στην ανακοίνωσή του.
Ο Sahhaf δήλωσε ότι η επίσκεψη θα επικεντρωθεί στις «στρατηγικές σχέσεις με τη Ρωσία και στην ενθάρρυνση των επενδυτικών ευκαιριών, ιδίως όσον αφορά τους ενεργειακούς τομείς».
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί επίσης τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2023 με κορυφαίους ιρακινούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Mohammed al-Sudani, του προέδρου Αbdul Latif Rashid και του προέδρου του κοινοβουλίου, δήλωσε ο Sahhaf.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης