Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Ακόμη «μια ομολογία» της ευθύνης της Δύσης για το Ουκρανικό οι δηλώσεις Bennett

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Ακόμη «μια ομολογία» της ευθύνης της Δύσης για το Ουκρανικό οι δηλώσεις Bennett
Τι δήλωσε η Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova για την αντιρωσική προπαγάνδα - Οι εντολές στο Zelensky από τους.. προστάστες του στην Ουάσιγκτον να διακόψει τις συνομιλίες
Η προπαγάνδα για τις ευθύνες της Ρωσίας όσον αφορά την ουκρανική κρίση ξεσκεπάζεται, μέρα με την ημέρα.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova χαρακτήρισε τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Naftali Bennett ότι οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας κατά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης διακόπηκαν με ευθύνη της Δύσης ως «άλλη μια ομολογία» των ευθυνών της με προεξάρχουσες τις ΗΠΑ, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023.
Υπενθύμισε ότι ο Bennett, ο οποίος ενήργησε ως μεσολαβητής μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στην αρχή της ειδικής επιχείρησης, δήλωσε ότι όλες οι ενέργειές του είχαν συμφωνηθεί λεπτομερώς με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και τη Γαλλία.
Διέκοψαν τις συνομιλίες», επισήμανε.
Η πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, σημείωσε, είπε επίσης ότι κάποια στιγμή η Δύση αποφάσισε «να συντρίψει τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin παρά να διαπραγματευτεί» μαζί του στο πλαίσιο ειλικρινών και ισότιμων σχέσεων.
«Ακόμα μια ομολογία», έγραψε η Zakharova στο κανάλι της στο Telegram την Κυριακή  5 Φεβρυαρίου.
Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την άδεια του γραφείου του, ο Bennett, ο οποίος ενήργησε ως μεσολαβητής μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στις αρχές του 2022, μοιράστηκε τις αναμνήσεις του σχετικά με τις επαφές που είχε και με τις δύο πλευρές.

Ο Zelensky φοβόταν για τη ζωή του

Μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Putin παρείχε διαβεβαιώσεις για τη σωματική του ασφάλεια στον Ουκρανό ομόλογό του, Volodymyr Zelensky.
Σύμφωνα με τον Bennett, ότι ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι δεν φοβόταν τίποτα.
Την ίδια στιγμή, υπενθύμισε ο Bennett, ήταν ο Zelensky, που φοβόταν για τη ζωή του, να του ζητήσει να θέσει αυτό το θέμα στον Putin.
Τον Απρίλιο του 2022, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov δήλωσε ότι οι ρωσο-ουκρανικές συνομιλίες, οι οποίες προχωρούσαν με εξαιρετική επιτυχία στην Κωνσταντινούπολη, κατέρρευσαν «κατόπιν άμεσης εντολής των Ηνωμένων Πολιτειών και του Λονδίνου», που «ελέγχουν πλήρως το καθεστώς Zelensky».
Ο Ρώσος βουλευτής Leonid Slutrky, ο οποίος ήταν μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με το Κίεβο, αποκάλυψε επίσης ότι ο Zelensky «είχε προφανώς λάβει εντολή από τους ''προστάτες'' του στην Ουάσιγκτον να ματαιώσει τις διαπραγματεύσεις».
Τον Φεβρουάριο του 2023, ο Lavrov επισήμανε ότι η Ρωσία ενεργεί όπως ήθελε η Δύση, δηλαδλη αναζητώντας τη «νίκη στο πεδίο της μάχης».
«Αυτή είναι η μεθόδευσή τους.
Αυτοί ήταν που αρνήθηκαν από τις συνομιλίες και ανάγκασαν το καθεστώς του Κιέβου να αποσυρθεί από τη διαπραγματευτική διαδικασία τη στιγμή που στα τέλη Μαρτίου υπήρχε η πιθανότητα να τερματιστεί πολιτικά», επισήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης