Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται πολιτικά για την ήττα στην Ουκρανία – Προελαύνει η Ρωσία σε Bakhmut, Ugledar, υπό πίεση ο Zelensky

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται πολιτικά για την ήττα στην Ουκρανία – Προελαύνει η Ρωσία σε Bakhmut, Ugledar, υπό πίεση ο Zelensky
Τα τεθωρακισμένα που στέλνουν οι δυτικές χώρες στην Δύση είναι απλά μια δικαιολογία «εμείς βοηθήσαμε την Ουκρανία αλλά δεν τα κατάφερε τελικά» θα πουν οι δυτικοί ηγέτες για να δικαιολογήσουν την πολιτική και στρατιωτική τους ήττα…
(upd9) Οι αμερικανοί προετοιμάζονται πολιτικά για την επερχόμενη ήττα στην Ουκρανία, οι φωνές στις ΗΠΑ αυξάνονται έμπειροι αναλυτές, πράκτορες της CIA της Εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών συγκλίνουν στην άποψη ότι η πιθανότητα νίκης των Ουκρανών έχει μηδενιστεί, οι Ρώσοι θα καταφέρουν να κερδίσουν όλο το Donbass δηλαδή όλο το Donetsk και Luhansk και θα φθάσουν έως την Zaporizhia.
Τα τεθωρακισμένα που στέλνουν οι δυτικές χώρες στην Δύση είναι απλά μια δικαιολογία «εμείς βοηθήσαμε την Ουκρανία αλλά δεν τα κατάφερε τελικά» θα πουν οι δυτικοί ηγέτες για να δικαιολογήσουν την πολιτική και στρατιωτική τους ήττα…
Εν τω μεταξύ ο ρωσικός στρατός προελαύνει σε πολλά μέτωπα… ειδικά σε Donetsk και Luhansk…
Βρίσκεται κοντά στην κατάληψη των Bakhmut, Ugledar ενώ επιτίθενται στην Lyman και σε άλλες περιοχές του Donbass….
Στην Μαριούπολη έχουν συγκεντρώσει 30.000 με 35.000 στρατιώτες οι ρώσοι και ετοιμάζουν μεγάλη επίθεση… ίσως στην Zaporizhia ίσως σε Bakhmut, Ugledar…
Το νέο δεδομένο σε ένα μέτωπο 1.550 χιλιομέτρων είναι ότι ο Ουκρανικός στρατός δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε μια σοβαρή αντεπίθεση σε αντίθεση με τον ρωσικό στρατό που προελαύνει και αυτή η προέλαση αναγνωρίζεται από την Δύση…
Την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μέτωπο την έχουν οι ρωσικές δυνάμεις…
Αυτό το παραδέχεται και ο Zelensky, ο οποίος τονίζει, πως η Ρωσία εντείνει την πίεση στα μέτωπα ενόψει της συμπλήρωσης ενός έτους πολέμου στις 24/2.

Υπό πίεση ο Zelensky

Άγριες μάχες διεξάγονται στην περιοχή του Donetsk στην Ανατολική Ουκρανία, τόνισε ο Volodymyr Zelensky στο καθιερωμένο διάγγελμά του την Κυριακή (5/2/2023).
Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε, πως η Ρωσία εντείνει την πίεση σε διάφορα μέτωπα των επιχειρήσεων, καθώς θέλει να παρουσιάσει πιο σημαντικά εδαφικά κέρδη ενόψει της συμπλήρωσης ενός έτους από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στις 24 Φεβρουαρίου.
«Υπάρχουν πολλές αναφορές ότι οι κατακτητές θέλουν να κάνουν κάτι συμβολικό τον Φεβρουάριο.
Να προσπαθήσουν να εκδικηθούν τις περσινές τους ήττες.
Βλέπουμε αυτή την αυξημένη πίεση σε διάφορες περιοχές της πρώτης γραμμής, καθώς και στον τομέα της πληροφόρησης.
Είναι πολύ δύσκολο στην Περιφέρεια του Donetsk γίνονται σκληρές μάχες.
Όμως όσο δύσκολο και αν είναι και όση πίεση κι αν υπάρχει, πρέπει να το αντέξουμε», σημείωσε ο Zelensky.

Η κυβέρνηση Biden προετοιμάζεται για την ήττα της Ουκρανίας

Η αμερικανική κυβέρνηση, προμηθεύοντας όπλα στην Ουκρανία, μετά την ήττα του Ουκρανικού στρατού θα πει ότι έκανε ότι ήταν δυνατό για να αποτρέψει αυτό το σενάριο, επεσήμανε ο Scott Ritter, πρώην αξιωματικός των πληροφοριών των ΗΠΑ και πρώην επιθεωρητής του ΟΗΕ για την εξάλειψη των ιρακινών όπλων μαζικής καταστροφής

Τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα.
Πώς θα συνεχίσουν να στέλνουν οπλικά συστήματα στον ουκρανικό στρατό, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να κερδίσουν; Όλοι παραδέχονται ότι οι Ουκρανοί χάνουν.
Για πολιτικούς λόγους, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να δώσουν στην Ουκρανία την ευκαιρία να κερδίσει γιατί ξέρουν ότι η Ουκρανία στο τέλος θα χάσει
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden γνωρίζει ότι αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει στο μέλλον σε πολύ δύσκολες ερωτήσεις σχετικά με το πώς τελικά κέρδισε η Ρωσία.
Οι αμερικανοί προετοιμάζονται, θα πουν εμείς δώσαμε ότι οπλικά συστήματα μας ζήτησαν… αλλά ο Ουκρανικός στρατός έχασε… θα ρίξουν την ήττα στην Ουκρανία…»
Στην πράξη όμως θα έχουν ηττηθεί οι αμερικανοί και οι δυτικές χώρες που καλλιέργησαν την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να κερδίσουν την Ρωσία…

Η μεταφορά δυτικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία είναι απίθανο να αλλάξει την πορεία της σύγκρουσης

Στις 25 Ιανουαρίου, οι αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να μεταφέρουν 31 άρματα μάχης M1 Abrams στην Ουκρανία. Η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι θα στείλει 14 άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία και θα εκδώσει άδεια σε άλλες χώρες για επανεξαγωγή αυτών των οχημάτων.
Η Ουκρανία αναμένει να λάβει έως και 140 άρματα μάχης από 12 κράτη σε πρώτη φάση.

Είναι αμφίβολο εάν αυτά τα τανκς θα αλλάξουν την έκβαση του πολέμου.
Υπάρχει ένα μέτωπο μήκους πολλών εκατοντάδων μιλίων, με εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες και χιλιάδες τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα που αναπτύσσονται στις αντίθετες πλευρές ανέφερε αμερικανός εμπειρογνώμονας.
Τα σύγχρονα τανκ είναι πολύπλοκα, απαιτούν συνεχή συντήρηση και μακράς διάρκειας εκπαίδευση.
Η Δύση θα μπορεί να προμηθεύσει μόνο έναν μικρό αριθμό από τα τεθωρακισμένα.
«Τώρα δεν υπάρχει προοπτική νίκης για την Ουκρανία».
Κατά τον εμπειρογνώμονα η Ρωσία μπορεί να παράγει όπλα όχι μόνο περισσότερο από την Ουκρανία, αλλά και από ολόκληρη τη Δύση.

Προελαύνουν οι ρωσικές δυνάμεις

Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στο Donetsk και Luhansk.
Κατέλαβαν τον έλεγχο του χωριού Mykolaivka.
Οι συγκρούσεις μεταξύ του ρωσικού στρατού και των Ουκρανών συνεχίζονται στην Krasna Gora και την Paraskoviivka.
Οι ρώσοι βρίσκονται σε τμήματα του Bakhmut και στα περίχωρά του, οι συγκρούσεις μαίνονται δυτικά της Dibrova αλλά και κοντά στο Ivanivske.
Έως και 100 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, 6 τεθωρακισμένα οχήματα και 1 όχημα καταστράφηκαν από βομβαρδισμούς του ρωσικού πυροβολικού στο μέτωπο Lyman.
Στο Ugledar οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο η προέλαση συνεχίζεται.
Στην Kherson από πλήγμα του ρωσικού πυροβολικού σκοτώθηκαν 18 Ουκρανοί στρατιώτες και 10 τραυματίστηκαν ενώ καταστράφηκαν έξι οχήματα.
Συνολικά με πυρά πυροβολικού και τις ειδικές δυνάμεις Vostok, οι Ρώσοι σκότωσαν μέσα σε 24 ώρες περισσότερους από 130 Ουκρανούς στρατιώτες στις κατευθύνσεις Yuzhno - Donetsk και Zaporizhia.

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις βορειοδυτικά του Svatove και συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις γύρω από την Kreminna.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις γύρω από το Bakhmut και το Ugledar ή Vuhledar, αλλά έχουν επιβραδύνει τον ρυθμό των επιθέσεών τους κατά μήκος των δυτικών προαστίων της πόλης του Donetsk

Wagner: Σκληρές μάχες σε κάθε δρόμο μέσα στην πόλη του Bakhmut

Ο ιδρυτής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner, Yevgeny Prigozhin επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν σκληρές μάχες κυριολεκτικά "για κάθε δρόμο" στις βόρειες συνοικίες του Artemovsk (το ουκρανικό όνομα είναι Bakhmut).
"Διευκρινίζω την κατάσταση.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν υποχωρούν.
Πολεμούν μέχρι το τελευταίο χαντάκι.
Στις βόρειες συνοικίες του Bakhmut, γίνονται σκληρές μάχες για κάθε δρόμο, κάθε σπίτι, κάθε σκάλα"

«Φυσικά, είναι ωραίο που τα ΜΜΕ εύχονται την υποχώρηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά αυτό δεν συμβαίνει ούτε στις βόρειες συνοικίες, ούτε στα νότια, ούτε στα ανατολικά», είπε, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων.
Οι ρωσικές δυνάμεις εργάζονται συστηματικά για να αποκόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού του ουκρανικού στρατού στην περιοχή Bakhmut ενώ διεξάγονται μάχες εντός της πόλης του Bakhmut
Στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν περίπου 10 χιλιόμετρα για να κλείσουν τον δακτύλιο γύρω από το Bakhmut και να ολοκληρώσουν την επιχειρησιακή περικύκλωση.

Οι ρώσοι κοντά στην κατάληψη του Ugledar

Οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν το Ugledar ή Vuhledar από τα νότια, τα νοτιοδυτικά και τα δυτικά, αλλά η πρόοδος είναι αργή λόγω της ανάπτυξης συνεχώς ενισχύσεων από τις Ουκρανικές δυνάμεις που θυσιάζουν στρατιώτες μάταια…
Γύρω από το Ugledar από τα νότια, από τα νοτιοδυτικά, ακόμη και η δυτική πλευρά ελέγχονται από τις ρωσικές μονάδες, είναι θέμα χρόνου η απελευθέρωση του Ugledar.
Το Ugledar ή Vuhledar είναι ένας σημαντικός κόμβος υλικοτεχνικής υποστήριξης, η κατάληψη του οποίου θα διακόψει τον ανεφοδιασμό των ουκρανικών δυνάμεων στην κατεύθυνση Maryinsk, από όπου, βομβαρδίζεται το δυτικό τμήμα του Donetsk.

Προέλαση και προς Kharkiv

Οι ρωσικές δυνάμεις ωθούν τους Ουκρανούς από τα δυτικά προάστια του Dvurechnoye, στην περιοχή Kharkiv
Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στην κατεύθυνση του Kupyansk απώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις από τα δυτικά προάστια οικισμού στο Kharkiv
Οι ρωσικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από την αεροπορία και το πυροβολικό νίκησαν μονάδες της 92ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας στους οικισμούς Krakhmalnoye και Berestovoye σκοτώνοντας 30 Ουκρανούς στρατιώτες.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Οι αποφασιστικές ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις είναι απίθανο να στοχεύουν την πόλη Zaporizhia από τη δυτική πρώτη γραμμή, καθώς ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να προετοιμάζεται για επίθεση στη δυτική περιφέρεια Luhansk αναφέρει το ISW.
Οι Ρώσοι στρατιώτες στη Μαριούπολη λένε στους κατοίκους ότι ο ρωσικός στρατός διέταξε επιθετικές επιχειρήσεις εναντίον του Ugledar, Bakhmut και Zaporizhia.
Οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να έχουν 30.000 στρατιώτες στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης.
Το ISW συνεχίζει να εκτιμά ότι η Ρωσία συγκεντρώνει στρατεύματα και στρατιωτικό εξοπλισμό για να πραγματοποιήσει μια αποφασιστική επίθεση στη δυτική περιφέρεια Luhansk και να καταλάβει το Bakhmut.

Δυτικοί και Ουκρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα σημειώσει ότι οι ρωσικές δυνάμεις είναι πιθανό να θέτουν όρους για να φτάσουν στα σύνορα της περιφέρειας Luhansk και Donetsk — έναν στόχο που ο Ρώσος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Στρατηγός Valery Gerasimov είχε επίσης περιγράψει στις 22 Δεκεμβρίου.
Το ISW συνεχίζει να παρακολουθεί τις ρωσικές μεταφορές στρατιωτικού εξοπλισμού και ελίτ μονάδων και τις προετοιμασίες υλικοτεχνικής υποστήριξης στην Περιφέρεια Luhansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις εντείνουν επίσης τις επιθέσεις στο Bakhmut που είναι ο κύριος στόχος.
Ρωσικές πηγές ισχυρίζονται ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν εδαφικά κέρδη στην περιφέρεια Zaporizhia στα τέλη Ιανουαρίου, ισχυρισμοί ότι η ISW εκτιμά ότι ήταν πιθανώς μια επιχείρηση πληροφόρησης με στόχο τη διασπορά των ουκρανικών δυνάμεων πριν από την αποφασιστική επίθεση στα ανατολικά

Naftali Bennet (Πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ): Ο Putin μου υποσχέθηκε να μην σκοτώσει τον Zelensky

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Naftali Bennet, ο οποίος ενήργησε ως ενδιάμεσος μεταξύ της ηγεσίας της Ρωσίας και της Ουκρανίας στις αρχές του 2022, αποκάλυψε ορισμένες ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
Σε συνέντευξη του, ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι ο Ρώσος ηγέτης Putin τον διαβεβαίωσε κατά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δεν κινδύνευε σωματικά.
Αυτή είναι η πρώτη συνέντευξη του Naftali Bennet από τότε που αποσύρθηκε από την πολιτική το καλοκαίρι του 2022.
«Ήξερα ότι ο Zelensky κινδύνευε.
Κρυβόταν σε κάποιο καταφύγιο που κανείς δεν γνώριζε.
Αλλά όταν ρώτησα τον Putin τι θα κάνεις με τον Zelensky θα τον σκοτώσεις, ο Putin ανέφερε δεν θα σκοτώσω τον Zelensky»
Και μετά του είπα συνέχισε ο Naftali Bennet «θέλω να το διευκρινίσω, δώσε μου το λόγο σου ότι δεν θα σκοτώσεις τον Zelensky και ο Putin ήταν ξεκάθαρος όχι δεν θα τον σκοτώσω»
Μετά τη συνάντηση στο Κρεμλίνο, ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ καθοδόν προς το αεροδρόμιο, τηλεφώνησε στον Zelensky και τον διαβεβαίωσε ότι δεν κινδύνευε.
Αμέσως μετά, σημείωσε ο Naftali Bennet, ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky επέστρεψε στο γραφείο του».

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό πολιτικό, εκείνη τη στιγμή ο Ρώσος ηγέτης έκανε μια μεγάλη παραχώρηση.
Ο Zelensky έκανε επίσης μια πολύ μεγάλη παραχώρηση αρνήθηκε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Αυτές ήταν τεράστιες παραχωρήσεις και από τις δύο πλευρές
Ο Naftali Bennet αποκάλυψε ότι ο Zelensky του ζήτησε να διαμεσολαβήσει με τον Ρώσο Πρόεδρο… ο Zelensky ήταν τρομοκρατημένος στην αρχή της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία…

Zakharova: Ακόμη μια ομολογία για τις ευθύνες της Δύσης  οι δηλώσεις του Bennet

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova χαρακτήρισε τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Naftali Bennet ότι οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας κατά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης διακόπηκαν με ευθύνη της Δύσης ως «άλλη μια ομολογία» των ευθυνών της με προεξάρχουσες τις ΗΠΑ, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023.
Υπενθύμισε ότι ο Bennett, ο οποίος ενήργησε ως μεσολαβητής μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στην αρχή της ειδικής επιχείρησης, δήλωσε ότι όλες οι ενέργειές του είχαν συμφωνηθεί λεπτομερώς με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και τη Γαλλία.
Διέκοψαν τις συνομιλίες», επισήμανε.
Η πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, σημείωσε, είπε επίσης ότι κάποια στιγμή η Δύση αποφάσισε «να συντρίψει τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin παρά να διαπραγματευτεί» μαζί του στο πλαίσιο ειλικρινών και ισότιμων σχέσεων.
«Ακόμα μια ομολογία», έγραψε η Zakharova στο κανάλι της στο Telegram την Κυριακή  5 Φεβρυαρίου.
Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την άδεια του γραφείου του, ο Bennett, ο οποίος ενήργησε ως μεσολαβητής μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στις αρχές του 2022, μοιράστηκε τις αναμνήσεις του σχετικά με τις επαφές που είχε και με τις δύο πλευρές.

4february2023_Eastern_Ukraine_Slavyansk_Kramatorsk_map-768x730.jpg

4february2023_Military_Situation_in_region_of_Donbass-768x1021.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης