Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν σε κίνηση περικύκλωσης το Ugledar – Μαίνονται σφοδρές μάχες

Οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν σε κίνηση περικύκλωσης  το Ugledar – Μαίνονται σφοδρές μάχες
Το Κίεβο έχει μεταφέρει μια ταξιαρχία πεζοναυτών προς αυτή την κατεύθυνση, η οποία ενίσχυσε τις μονάδες που σταθμεύουν εκεί
Οι ρωσικές μονάδες πλησιάζουν το Ugledar, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk  δήλωσε στο κανάλι του στο Telegramο o Denis Pushilin , ο επικεφαλής της περιοχής το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023.
«Γύρω από το Ugledar από τα νότια, από τα νοτιοδυτικά, ακόμη και τη δυτική πλευρά της περιοχής είναι τώρα υπό τον έλεγχό μας, και οι μονάδες μας συνεχίζουν να επιχειρούν την απελευθέρωση του ίδιου του Ugledar», δηλωσε σε βίντεο που ανάρτησε περιγράφοντας την περικύκλωση της περιοχής.
Ταυτόχρονα, ο Pushilin σημείωσε ότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη, καθώς το Κίεβο έχει μεταφέρει μια ταξιαρχία πεζοναυτών προς αυτή την κατεύθυνση, η οποία ενίσχυσε τις μονάδες που σταθμεύουν εκεί.
Ωστόσο, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν την αποστολή που τους ανατέθηκε, αλλά θα χρειαστεί λίγο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Αυτή την εβδομάδα, ο αναπληρωτής στρατιωτικός διοικητής είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν εδραιωθεί στο Ugledar και σχεδιάζουν να «αντισταθούν» επειδή υπάρχει μεγάλος αριθμός βιομηχανικών εγκαταστάσεων και πολυώροφων κρατικών κτιρίων που φιλοξενούν υποδομές.
Ο ουκρανός πρόεδρος  Volodymyr Zelenskyy, με τη σειρά του, αναγνώρισε ότι η κατάσταση για τις ουκρανικές μονάδες στο πεδιο του Artyomovsk και του Ugledar ήταν πολύ σκληρή για τα ουκρανικά στρατεύματα.
Συγκεκριμένα, έκανε αναφορά σε «συνεχείς ρωσικές επιθέσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης