Τελευταία Νέα
Διεθνή

Austin (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Το κινεζικό αερόστατο, που καταρρίψαμε, ήταν κατασκοπευτικό

Austin (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Το κινεζικό αερόστατο, που καταρρίψαμε, ήταν κατασκοπευτικό
Την Τετάρτη 1/2/2023 δόθηκε η εξουσιοδότηση από τον Biden για την κατάρριψη του αερόστατου 
Σχετικά Άρθρα
Το αερόστατο, που καταρρίψαμε, ανήκε στην Κίνα και ήταν κατασκοπευτικό ισχυρίστηκε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Lloyd Austin μετά τη στρατιωτική ενέργεια από τις ΗΠΑ.
«Υπό την καθοδήγηση του προέδρου Biden, αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος της Βόρειας Διοίκηση των ΗΠΑ κατέρριψε με επιτυχία το αερόστατο επιτήρησης μεγάλου υψόμετρου - που εκτοξεύτηκε από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας - πάνω από το νερό στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας.
Το αερόστατο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τη Κίνα σε μια προσπάθεια επιτήρησης στρατηγικών τοποθεσιών στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες, καταρρίφθηκε πάνω από τα χωρικά ύδατα των ΗΠΑ.
Την Τετάρτη (1/2), ο πρόεδρος Biden έδωσε την εξουσιοδότησή του να καταρριφθεί το αερόστατο επιτήρησης μόλις η αποστολή μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς αδικαιολόγητο κίνδυνο για τις ζωές των Αμερικανών» δήλωσε ο Austin και πρόσθεσε:«Μετά από προσεκτική ανάλυση, οι στρατιωτικοί διοικητές των ΗΠΑ είχαν διαπιστώσει ότι η κατάρριψη του μπαλονιού ενώ πάνω από την ξηρά αποτελούσε αδικαιολόγητο κίνδυνο για τους ανθρώπους σε μια ευρεία περιοχή λόγω του μεγέθους και του υψομέτρου του μπαλονιού και του ωφέλιμου φορτίου επιτήρησής του.
Το υπουργείο Άμυνας εξέτασε επιλογές για την ασφαλή κατάρριψη του αερόστατου πάνω από τα χωρικά μας ύδατα, ενώ παρακολουθεί στενά την πορεία του και τις δραστηριότητες συλλογής πληροφοριών. Αυτή η ενέργεια ελήφθη σε συντονισμό και με την πλήρη υποστήριξη της καναδικής κυβέρνησης.
Η σημερινή σκόπιμη και νόμιμη ενέργεια καταδεικνύει ότι ο πρόεδρος Biden και η ομάδα εθνικής ασφάλειας του θα βάζουν πάντα την ασφάλεια και την ασφάλεια του αμερικανικού λαού, ενώ θα ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στην απαράδεκτη παραβίαση της κυριαρχίας μας από την Κίνα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης