Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κινήθηκαν οι ποινικές διαδικασίες για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων πελατών της Credit Suisse

tags :
Κινήθηκαν οι ποινικές διαδικασίες για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων πελατών της Credit Suisse
Οι λογαριασμοί, οι οποίοι τηρούνταν από τη δεκαετία του 1940 έως τη δεκαετία του 2010, διέρρευσαν τον περασμένο Φεβρουάριο στη γερμανική Sueddeutsche Zeitung
Ποινικές διαδικασίες με στόχο τους δράστες της διαρροής πληροφοριών για χιλιάδες λογαριασμούς της Credit Suisse το 2022, κίνησαν οι ελβετικές ομοσπονδιακές εισαγγελικές.
Η διαρροή αφορούσε περισσότερους από 18.000 λογαριασμούς, μεταξύ των οποίων καταπατητές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απατεώνες και επιχειρηματίες που υπόκεινται σε κυρώσεις, βυθίζοντας έτσι τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας σε σκάνδαλο για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Οι λογαριασμοί, οι οποίοι τηρούνταν από τη δεκαετία του 1940 έως τη δεκαετία του 2010, διέρρευσαν τον περασμένο Φεβρουάριο στη γερμανική Sueddeutsche Zeitung, η οποία τους κοινοποίησε σε οργανισμούς μέσων ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο.
Η ταυτότητα του προσώπου ή του οργανισμού που ευθύνεται για τη διαρροή παραμένει άγνωστη.
Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι τα φερόμενα αδικήματα στην υπόθεση ήταν η παραβίαση των νόμων περί τραπεζικού απορρήτου, η πρόκληση ζημίας στην Credit Suisse και η διάθεση εμπιστευτικών επιχειρηματικών πληροφοριών σε ξένους οργανισμούς ή πράκτορές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης