Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Δεν προστατεύεται ακόμα πλήρως το Donbass, διασφαλισμένη η Κριμαία

Ρωσία: Δεν προστατεύεται ακόμα πλήρως το Donbass, διασφαλισμένη η Κριμαία
Καμία βάση στα περί παρέμβασης των ΗΠΑ για διαπραγματεύσεις λέει ο Dmitry Peskov
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως το Donbass δεν προστατεύεται ακόμα πλήρως από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διατύπωσε ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο οποίος υποστήριξε πως είναι διασφαλισμένη η προστασία της Κριμαίας.
«Το Donbass δεν προστατεύεται ακόμα πλήρως από απειλές και για αυτό η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται.
Στην πραγματικότητα, πρέπει να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που ζουν εκεί.
Μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει επιτευχθεί πλήρως.
Αυτό είναι που μένει να γίνει.
Η ασφάλεια της Κριμαίας διασφαλίζεται αξιόπιστα» ανέφερε ο Peskov απαντώντας σε ερώτηση για τα όσα υποστήριξε το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας ότι έχουν αρχίσει να σχηματίζονται νέες ταξιαρχίες για επιθετικές επιχειρήσεις σε Donbass και Κριμαία.

Αβάσιμα τα περί παρέμβασης των ΗΠΑ

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που αναφέρουν πως οι ΗΠΑ πρόσφεραν ειρηνευτικό σχέδιο σε Ουκρανία και Ρωσία, βάσει του οποίου η Ρωσία κρατά το 20% του εδάφους της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης και της Κριμαίας, ο Peskov υποστήριξε ότι είναι εντελώς τα αβάσιμα.
Ερωτηθείς εάν όντως ο διευθυντής της CIA, William Burns μετέβη όντως στη Μόσχα τον περασμένο Ιανουάριο για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Putin, ο Peskov είπε ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας Neue Zürcher Zeitung, επικαλούμενη πηγές, ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden έδωσε εντολή στον επικεφαλής της CIA, William Burns να μάθει εάν η Ρωσική Ομοσπονδία και η Ουκρανία ήταν έτοιμες για διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόσφεραν στην ουκρανική πλευρά να παραχωρήσει το 20% του εδάφους με αντάλλαγμα την ειρήνη, αλλά αυτή η επιλογή φέρεται να μην ταίριαζε στη Μόσχα και στο Κίεβο.
Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε αυτούς τους ισχυρισμούς αβάσιμους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης