Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sankey Research: "Γραφειοκράτες με πτυχία οικονομικών" νομίζουν ότι πλήττουν τη Ρωσία με τις κυρώσεις

Sankey Research:
Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να απαγορεύσει από την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2023, τις εισαγωγές διυλισμένων προϊόντων πετρελαίου από τη Ρωσία
Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο ρωσικό αργό πετρέλαιο έχουν μέχρι στιγμής "αποτύχει πλήρως" και τα νέα ανώτατα όρια τιμών θα μπορούσαν επίσης να αποδειχθούν ασήμαντα, δήλωσαν αναλυτές στο CNBC.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να απαγορεύσει από την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2023, τις εισαγωγές διυλισμένων προϊόντων πετρελαίου από τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του ντίζελ και των καυσίμων αεροσκαφών.
Το μπλοκ των 27 μελών έχει ήδη απαγορεύσει την αγορά και την εισαγωγή ρωσικού αργού πετρελαίου που μεταφέρεται από τη θάλασσα από τον Δεκέμβριο.
Επιπλέον, το μπλοκ -μαζί με τους συμμάχους του στην Ομάδα των 7 (G7) και την Αυστραλία- έχει θέσει ανώτατο όριο τιμών στο ρωσικό θαλάσσιο αργό πετρέλαιο, το οποίο απαγορεύει τη χρήση των ναυτιλιακών ασφαλιστικών, χρηματοδοτικών και άλλων υπηρεσιών που παρέχονται από τη Δύση, εκτός εάν πωλούνται κάτω από 60 δολάρια ανά βαρέλι.
Αποτελούν μέρος των παγκόσμιων προσπαθειών να περιοριστεί η δυνατότητα της Μόσχας να αντλεί κεφάλαια για τον πόλεμό της στην Ουκρανία.

Μια απόλυτη βόμβα

Το ανώτατο όριο τιμών "επινοήθηκε από γραφειοκράτες με πτυχία οικονομικών".
Κανείς τους δεν καταλαβαίνει πραγματικά τις αγορές πετρελαίου", δήλωσε ο Paul Sankey, πρόεδρος και επικεφαλής αναλυτής της Sankey Research, στο CNBC.
"Ήταν μια απόλυτη βόμβα, απέτυχε πλήρως".
Ο Sankey υπογράμμισε ότι ήταν δύσκολο για τις πετρελαϊκές αγορές επειδή η ρωσική προσφορά πετρελαίου δεν έχει πραγματικά διακοπεί και "έχουν διατηρήσει τις εξαγωγές σε υψηλά επίπεδα".
"Αυτό εγείρει το ερώτημα τι θα συμβεί με τις κυρώσεις που έρχονται για τα προϊόντα, γιατί απλά δεν φαίνεται να λειτουργεί".
Πριν από τα προτεινόμενα ανώτατα όρια τιμών για τα διυλισμένα προϊόντα της Ρωσίας στις 5 Φεβρουαρίου, τα κράτη μέλη δεν είχαν ακόμη συμφωνήσει σε ένα ανώτατο όριο τιμών, σύμφωνα με το Reuters.
Ελπίζεται ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Παρασκευή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης