Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ουκρανία θέλει 450 τανκ από τη Δύση αλλά παίρνει… 140

H Ουκρανία θέλει 450 τανκ από τη Δύση αλλά παίρνει… 140
Συνομιλίες μόνο όταν όλα τα ρωσικά στρατεύματα αποχωρήσουν από το έδαφος μας λέει ο Mykhailo Podolyak
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως η Ουκρανία χρειάζεται αυτή τη στιγμή 350 με 450 τανκ από τη Δύση διατύπωσε ο Mykhailo Podolyak, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky.
«Πρώτον, χρειαζόμαστε πυραύλους με βεληνεκές 150 με 200 χιλιόμετρα.
Ήδη τους διαπραγματευόμαστε.
Δεύτερον, χρειαζόμαστε από 350 μέχρι 450 τανκ» υπογράμμισε ο Podolyak, μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα 20minutos.

Δεν υπάρχει πυρηνικός κίνδυνος

Ο Podolyak υποστήριξε πως δεν υπάρχει κανένας πυρηνικός κίνδυνος, αναφέροντας πως ο πυρηνικός σταθμός της Zaporizhia είναι μεν «κατεχόμενος», αλλά ελέγχεται από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας.

Συνομιλίες μόνο όταν φύγουν οι Ρώσοι

Ερωτηθείς για το πότε το Κίεβο θα είναι έτοιμο να προχωρήσει σε συνομιλίες, ο Podolyak είπε ότι μόνο όταν αποχωρήσουν από το ουκρανικό έδαφος όλα τα ρωσικά στρατεύματα και επιστρέψουν στα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα, στα οποία, όπως είπε, προφανώς και συμπεριλαμβάνεται και η Κριμαία.

Περίπου 140 δυτικά τανκ με την πρώτη παρτίδα

Από τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις της Δύσης, εκτιμάται πως η Ουκρανία θα παραλάβει στην πρώτη παρτίδα, περίπου 140 τανκ από 12 κράτη.
Μέχρι στιγμής, ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Πολωνία, Νορβηγία, Σλοβακία, Ισπανία, κα, έχουν διαβεβαιώσει πως θα στείλουν τανκ στο Κίεβο.

Bonus

Από την πλευρά της η Ρωσία έχει διαμηνύσει πως θα καταστρέψει όλα τα δυτικά άρματα μάχης που θα σταλούν στην Ουκρανία.
Μάλιστα, προβλέπεται και bonus που κυμαίνεται από 100.000 έως 3 εκατομμύρια ρούβλια (από 1.400 έως 42.800 δολάρια) σε όποιον Ρώσο στρατιώτη καταφέρει να καταστρέψει ή να «αιχμαλωτίσει» ένα Νατοϊκό άρμα μάχης – Leopard ή Abrams – σύμφωνα με διάταγμα που υπέγραψε ο κυβερνήτης της ρωσικής επαρχίας Trans-Baikal, Alexander Osipov.
Όπως αναφέρεται, το υψηλότερο bonus θα δίνεται σε όποιον στρατιώτη καταφέρει να «αιχμαλωτίσει» ένα τέτοιο άρμα εν λειτουργία, αν και επισημαίνεται πως οι μάχιμοι Ρώσοι θα πρέπει να συγκρατούν τη γενναιότητα τους, εάν αυτό τους θέτει σε κίνδυνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης