Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα παρέμβαση Trump: Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία - Όχι άλλα όπλα

Νέα παρέμβαση Trump: Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία - Όχι άλλα όπλα
Η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα, αυτή επηρεάζεται κυρίως από τον πόλεμο, όχι οι ΗΠΑ υποστήριξε ο Trump
Σχετικά Άρθρα
Να σταματήσουν οι μεγάλες αποστολές όπλων στην Ουκρανία και οι ΗΠΑ να καταβάλλουν προσπάθειες για μια ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης ζητά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
«Πιστεύω ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να διαπραγματευτούν την ειρήνη μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.
Δεν πιστεύω ότι πρέπει να αποστέλλουν μεγάλη στρατιωτική βοήθεια.
Θα πρέπει να διαπραγματευτούν την ειρήνη» υποστήριξε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Trump αναφερόμενος κυρίως στο σενάριο αποστολής μαχητικών F-16 στην Ουκρανία.
Ερωτηθείς για το εάν θα ήθελε να διακοπεί άμεσα η αμερικανική βοήθεια στην Ουκρανία, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε πως θα ήθελε να το κάνει έτσι ώστε Ρωσία και Ουκρανία να πολεμήσουν για τελευταία φορά.

Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος

«Αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει, και πρέπει να σταματήσει τώρα» υποστήριξε ο Trump, ο οποίος υποστήριξε ότι οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στην Ευρώπη θα πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα, διότι όπως είπε, «η Ευρώπη κάνει πιθανώς μόνο ένα μικρό κλάσμα από αυτό που κάνουμε».
«Προφανώς, η σύγκρουση είναι κακή για όλους, αλλά επηρεάζει περισσότερο την Ευρώπη παρά τη χώρα μας» τόνισε ο Trump.

Κριτική σε Biden

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επικρίνει τον πρόεδρο Biden για τη στάση του στη σύγκρουση στην Ουκρανία, λέγοντας ότι μπορεί να οδηγήσει σε Γ’ παγκόσμιο πόλεμο και σε χρήση πυρηνικών όπλων.
«Θα διαπραγματευόμουν μια ειρηνευτική συμφωνία εντός 24 ωρών» έχει πει ο Trump, κάτι που επανέλαβε και σε αυτή τη συνέντευξη του χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει λεπτομέρειες για το πώς σχεδίαζε να το πετύχει.
Πάντως, οι ΗΠΑ διαμηνύουν με κατηγορηματικό τρόπο πως δεν πρόκειται να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη στο Κίεβο ενώ εξακολουθούν να αρνούνται την προμήθεια ρουκετών και πυραύλων μεγαλύτερου βεληνεκούς που θα μπορούσαν να πλήξουν το ρωσικό έδαφος.

Αντιδράσεις και από Γερμανία

Στο ίδιο μήκος κύματος με τoν Trump και το γερμανικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία, το οποίο υποστήριξε πως πρέπει να σταματήσουν οι αποστολές όπλων στην Ουκρανία.
Συγκεκριμένα, ο συμπρόεδρος Tino Chrupalla υποστήριξε πως από τη στιγμή που η Γερμανία δεν είναι μέρος της σύγκρουσης, θα πρέπει να μην συνεχίσει να στέλνει όπλα.
«Έχουμε ασκήσει κριτική σε αυτό από την πρώτη στιγμή.
Αυτό το σπιράλ πρέπει να σπάσει» υποστήριξε ο Chrupalla, ο οποίος υποστήριξε πως αυτός δεν είναι ο πόλεμος μας, δεν είμαστε μέρος αυτού.
«Η εύρεση λύσης απαιτεί διπλωματία και συνομιλίες» τόνισε ο Chrupalla.

www.bankingenws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης