Τελευταία Νέα
Διεθνή

Apple: Πτώση κερδών το δ’ τρίμηνο 2022, στα 30 δισ. δολάρια – Στα 117,2 δισ. τα έσοδα

tags :
Apple: Πτώση κερδών το δ’ τρίμηνο 2022, στα 30 δισ. δολάρια – Στα 117,2 δισ. τα έσοδα
Πτώση κερδών για την Apple
Σχετικά Άρθρα
Ασύλληπτες οικονομικές επιδόσεις παρουσίασε και το α’ οικονομικό τρίμηνο (2022) η Apple, με τα ποσά ωστόσο να εμφανίζονται μειωμένα σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού υποχώρησαν κατά 13% σε ετήσια σύγκριση και έφθασαν τα 30 δισεκ. δολάρια, ενώ πτώση της τάξεως του 5% κατέγραψαν τα έσοδα τριμήνου, καθώς ανήλθαν στα 117,2 δισεκ. δολάρια.
«Καθώς όλοι συνεχίζουμε να περιηγούμαστε σε ένα απαιτητικό περιβάλλον, είμαστε περήφανοι που έχουμε την καλύτερη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών μας ποτέ, και όπως πάντα, παραμένουμε προσηλωμένοι σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα και πρωτοστατούμε με τις αξίες μας σε ό,τι κάνουμε. Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, πετύχαμε ένα σημαντικό ορόσημο και είμαστε ενθουσιασμένοι που αναφέρουμε ότι έχουμε τώρα περισσότερες από 2 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές», σχολίασε ο CEO Tim Cook.
Αν και τα ποσά είναι μυθικά, οι επιδόσεις δεν ήταν αντάξιες των εκτιμήσεων από πλευράς αναλυτών.
Ως αποτέλεσμα, μετα-συνεδριακά η μετοχή υποχωρεί άνω του 4%, όταν είχε κλείσει στο +3,7% και τα 150,82 δολάρια -με κεφαλαιοποίηση ύψους 2,4 τρισεκ. δολαρίων!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης