Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη ρεκόρ για την Santander το 2022 - Στα 9,6 δισ. ευρώ

tags :
Κέρδη ρεκόρ για την Santander το 2022 - Στα 9,6 δισ. ευρώ
Οι προβλέψεις υπερδιπλασιάστηκαν λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας
Σε επίπεδα ρεκόρ έφτασαν τα καθαρά κέρδη της Santander το 2022, αφού αυξήθηκαν κατά 18% στα 9,6 δισ. ευρώ, χάρη στην αύξηση των χορηγήσεων, αν και τα αποτελέσματα επισκιάστηκαν στο τέταρτο τρίμηνο, καθώς οι προβλέψεις υπερδιπλασιάστηκαν λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας.
Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της ευρωζώνης με βάση την αξία της αγοράς κατέγραψε καθαρά κέρδη 2,29 δισ. ευρώ την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, αυξημένα κατά περίπου 1% σε σχέση με πέρυσι και πάνω από τα 2,07 δισ. ευρώ που προέβλεπαν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.
Τα καθαρά κέρδη το 2022 - τα οποία ξεπέρασαν τα 9,39 δισ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές - ενισχύθηκαν από τα υψηλότερα επιτόκια και έσοδα, την προσθήκη 7 εκατομμυρίων νέων πελατών στην παγκόσμια πελατειακή της βάση και τις σταθερές επιδόσεις της μονάδας Corporate and Investment Bank.
Το τέταρτο τρίμηνο, ωστόσο, οι προβλέψεις για επισφάλειες αυξήθηκαν κατά 106% σε ετήσια βάση στα 3,02 δισ. ευρώ, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βραζιλία, αν και ήταν ελαφρώς χαμηλότερες από την πρόβλεψη των αναλυτών για 3,08 δισ. ευρώ.
Η Santander ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι πρόσθετες προβλέψεις προέκυψαν από "επικαιροποιημένες μακροοικονομικές υποθέσεις... δεδομένης της οικονομικής αβεβαιότητας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης