Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Κορέα: Έτοιμη για πυρηνική απάντηση σε οποιαδήποτε απειλή των ΗΠΑ

Β. Κορέα: Έτοιμη για πυρηνική απάντηση σε οποιαδήποτε απειλή των ΗΠΑ
Θα καταφύγουμε στα πιο σκληρά μέτρα σε τυχόν στρατιωτική απόπειρα των ΗΠΑ λέει η Β. Κορέα
Έτοιμη να απαντήσει με χρήση πυρηνικών όπλων σε οποιαδήποτε στρατιωτική απειλή από τις ΗΠΑ δηλώνει η Βόρεια Κορέα, η οποία απειλεί να προσφύγει στα πιο σκληρά μέτρα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, η στρατιωτική και πολιτική κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο και στην ευρύτερη περιοχή έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της λόγω των ενεργειών των ΗΠΑ.
«Η Β. Κορέα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τυχόν στρατιωτικές απειλές και στρατιωτικά σενάρια των ΗΠΑ με την χρήση των πυρηνικών της όπλων» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο επισημαίνει πως η Β. Κορέα θα καταφύγει σε κάθε σκληρό μέτρο ως απάντηση σε οποιαδήποτε στρατιωτική απόπειρα των ΗΠΑ, που θα βασίζεται στην αρχή «πυρηνικά για πυρηνικά, και ολομέτωπη σύγκρουση για ολομέτωπη σύγκρουση».
Η τοποθέτηση αυτή από το βορειοκορεατικό υπουργείο Εξωτερικών έρχεται ύστερα από τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd Austin, ο οποίος ανέφερε πως η Ουάσινγκτον δεσμεύεται να χρησιμοποιήσει συμβατικά και πυρηνικά αποτρεπτικά μέσα για την προστασία της Νότιας Κορέας.
«Αυτή είναι μια ξεκάθαρη έκφραση του επικίνδυνου σεναρίου των ΗΠΑ που θα οδηγήσει στη μετατροπή της κορεατικής χερσονήσου σε ένα τεράστιο πολεμικό οπλοστάσιο και σε μια πιο κρίσιμη εμπόλεμη ζώνη.
Εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να εισάγουν στρατηγικά πλεονεκτήματα στην κορεατική χερσόνησο και τη γύρω περιοχή, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας θα καταστήσει σαφέστερες τις αποτρεπτικές της δραστηριότητες χωρίς αποτυχία ανάλογα με τη φύση τους» επισημαίνει το βορειοκορεατικό ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης