Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Οριακή άνοδος 0,1%, στα 1.942,80 δολάρια η ουγγιά

tags :
Χρυσός: Οριακή άνοδος 0,1%, στα 1.942,80 δολάρια η ουγγιά
Αμετάβλητος ουσιαστικά ο χρυσός, αναμένοντας κατεύθυνση από τη Fed
Σχετικά Άρθρα
Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε η τιμή του χρυσού, όπως άλλωστε αναμενόταν, καθώς οι επενδυτές κράτησαν στάση αναμονής, περιμένοντας τις ανακοινώσεις της Fed.
Μετά από ένα δυνατό ξεκίνημα το 2023, το ράλι του χρυσού έχει «κολλήσει» στην περιοχή των 1.950 δολαρίων και η απόφαση της Fed μπορεί να το τροφοδοτήσει περαιτέρω ή να οδηγήσει σε πτώση την τιμή του πολύτιμου μετάλλου, αναλόγως του τι θα πει ο πρόεδρος J. Powel κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.
Η αύξηση των επιτοκίων της Fed κατά 25 μ.β. έχει τιμολογηθεί από καιρό, αλλά η προσοχή θα στραφεί στη δήλωση που θα συνοδεύει την ανακοίνωση των νέων επιτοκίων και στα σχόλια του Powell που θα ακολουθήσουν, αναφέρει ο Rupert Rowling, αναλυτής αγοράς στην Kinesis Money.
Για τους επενδυτές στο χρυσό, «το κλειδί είναι πόσες ακόμα αυξήσεις επιτοκίων είναι πιθανές στον τρέχοντα κύκλο, καθώς η έλλειψη απόδοσης του πολύτιμου μετάλλου το καθιστά λιγότερο ελκυστικό σε περιόδους υψηλών επιτοκίων σε σύγκριση με άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων που έχουν σταθερές αποδόσεις», προσθέτει ο ίδιος.
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο Απριλίου του χρυσού έκλεισε στα 1.942,8 δολάρια η ουγγιά, με οριακή άνοδο 0,1% ή μόλις 2,50 δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης