Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed): Ανεπαρκής πρόοδος για την τιθάσευση του πληθωρισμού, έχουμε ακόμη δρόμο

Powell (Fed): Ανεπαρκής πρόοδος για την τιθάσευση του πληθωρισμού, έχουμε ακόμη δρόμο
«Θα έλεγα ότι η εστίασή μας δεν είναι σε βραχυπρόθεσμες κινήσεις αλλά και στις συνεχείς αλλαγές των ευρύτερων οικονομικών συνθηκών», είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell
Ανεπαρκή χαρακτήρισε, με λίγα λόγια, την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε ό,τι αφορά την τιθάσευση των πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell.
Ειδικότερα, ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου, επιβεβαίωσε τη στάση της κεντρικής τράπεζας σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση του πληθωρισμού.
Η Fed παραμένει «σθεναρά προσηλωμένη» στη μείωση του πληθωρισμού, είπε ο Powell και επανέλαβε τη γλώσσα των δηλώσεων σχετικά με τις συνεχιζόμενες αυξήσεις των επιτοκίων, τονίζοντας τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει ο πληθωρισμός στους καταναλωτές και στην αγορά εργασίας.
«Χωρίς σταθερότητα τιμών, η οικονομία δεν λειτουργεί για κανέναν», είπε ο κεντρικής τραπεζίτης.
Στη συνέχεια, αναγνώρισε ότι υπήρξαν θετικές ενδείξεις στην απασχόληση, παρότι η αγορά εργασίας, σύμφωνα με τα δεδομένα, παραμένει «σφιχτή».
Με άλλα λόγια, επεσήμανε, «είναι νωρίς για να το γιορτάσουμε»…
«Είναι καλό που ο αποπληθωρισμός που έχουμε δει μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σε βάρος της αγοράς εργασίας», είπε, αλλά πρόσθεσε ότι η οικονομία βρίσκεται ακόμη σε «πρώιμο στάδιο» χαλάρωσης του πληθωρισμού.
Ωστόσο, είπε ότι η Fed «δεν βλέπει ακόμη τον αποπληθωρισμό» είναι οι βασικές υπηρεσίες μέρος του πληθωρισμού, εξαιρουμένης της στέγασης.
Tέλος, ο Powell είπε πως η Fed δεν έχει υιοθετήσει μια «αρκετά περιοριστική στάση πολιτικής» ακόμη…
Παρά τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων, η κεντρική τράπεζα έχει δουλειά να κάνει.
«Θα έλεγα ότι η εστίασή μας δεν είναι σε βραχυπρόθεσμες κινήσεις αλλά και στις συνεχείς αλλαγές των ευρύτερων οικονομικών συνθηκών», είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη.
«Και κατά την κρίση μας δεν βρισκόμαστε ακόμη σε μια αρκετά περιοριστική πολιτική στάση, γι' αυτό λέμε ότι αναμένουμε συνεχείς αυξήσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης