Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Πολωνίας - ΝΑΤΟ: Δύσκολη η παράδοση αεροσκαφών F -16 στην Ουκρανία – Απαιτείται πολύμηνη εκπαίδευση

Παραδοχή Πολωνίας - ΝΑΤΟ: Δύσκολη η παράδοση αεροσκαφών F -16 στην Ουκρανία – Απαιτείται πολύμηνη εκπαίδευση
Η διαδικασία εκπαίδευσης στα F -16 διαρκεί πολλούς μήνες
Η πιθανή παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία θα ήταν δύσκολη υπόθεση λόγω της αναγκαίας εκπαίδευσης που απαιτεί χρόνο, παραδέχθηκε την Τετάρτη (1/2/2023) ο Πολωνός αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Marcin Ociepa.
«Αυτά δεν είναι αυτόματα τουφέκια που μπορείτε απλά να τα παραδώσετε σε κάποιον», είπε.
Απαντώντας σε ερώτηση για το πόσο διαρκεί η εκπαίδευση των F-16, ο στρατιωτικός αξιωματούχος είπε ότι αυτή η διαδικασία διαρκεί «πολλούς μήνες».
«Αν συμπιεστεί τότε, νομίζω, ίσως έξι μήνες. Αλλά αυτό είναι σε επείγουσες καταστάσεις.
Υπό κανονικές συνθήκες, είναι πολύ μεγαλύτερο το διάστημα.
Επιπλέον, χρειάζονται υποδομές και υλικοτεχνική υποστήριξη. Εξαιτίας όλων αυτών, αυτή η επιχείρηση θα είναι περίπλοκη», σημείωσε.
Ο Ociepa τόνισε ότι επί του παρόντος δεν συζητείται το θέμα της χορήγησης F-16 στην Ουκρανία.
«Δεν υπάρχει πολιτική απόφαση και δεν υπάρχει τίποτα να σχολιαστεί», δήλωσε.

Αρνητικές απαντήσεις

Τη Δευτέρα (30/1), ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ξεκαθάρισε ότι η Ουάσινγκτον δεν θα προμηθεύσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία.
Την Τρίτη (31/1), ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Πολωνίας Wojciech Skurkiewicz ανέφερε πως το θέμα της πιθανής παράδοσης πολεμικών αεροσκαφών F-16 της πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Ουκρανία δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης σε επίσημο επίπεδο.
Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak τόνισε επίσης ότι η χώρα του θεωρεί ότι δεν είναι σκόπιμο να προμηθεύσει το Κίεβο με μαχητικά αεροσκάφη αυτή τη στιγμή.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz και ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius δήλωσαν ότι η Γερμανία δεν πρόκεται να παραδώσει μαχητικά αεροσκάφη στο Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης