Τελευταία Νέα
Διεθνή

QatarGate: Πώς «λαδώνονταν» Tarabella - Kotsolino για να υπερασπίζονται τα συμφέροντα Μαρόκου και Κατάρ

QatarGate: Πώς «λαδώνονταν» Tarabella - Kotsolino για να υπερασπίζονται τα συμφέροντα Μαρόκου και Κατάρ
Μετά τη δημοσιοποίηση των νέων στοιχείων σχετικά με τη συμμετοχή Kotsolino και Tarabella στην υπόθεση διαφθοράς από την εισαγγελία του Βελγίου, οι ευρωβουλευτές της επιτροπής νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας τους
Σχετικά Άρθρα
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον ρόλο που φέρεται να είχαν στο σκάνδαλο Qatargate που συγκλονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Ιταλός ευρωβουλευτής Andrea Kotsolino και ο Βέλγος συνάδελφός του, Marc Tarabella.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Politico έγγραφο που δόθηκε σήμερα, 1/2/23 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφέρεται σε δύο αναφορές, που προέκυψαν από την έρευνα των Βέλγων εισαγγελέων και περιγράφουν λεπτομερώς πως οι δύο ευρωβουλευτές δωροδοκούνταν από το Μαρόκο και το Κατάρ για να μπλοκάρουν ψηφίσματα και να παίρνουν θέση υπέρ τους.
Οι δύο εκθέσεις θα τεθούν σε ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αύριο 2/2/23 ως μέρος της διαδικασίας της διαδικασίας για την άρση της ασυλίας των δύο κατηγορούμενων για διαφθορά ευρωβουλευτών στο πλαίσιο της έρευνας των βελγικών αρχών.
Οι ευρωβουλευτές που συμμετέχουν στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Κοινοβουλίου ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της άρσης της ασυλίας των δύο ευρωβουλευτών σήμερα και παρόμοιο αναμένεται να είναι και το αποτέλεσμα της τελικής ψηφοφορίας.
Από εκεί και έπειτα, σύμφωνα με τον κανονισμό της Ευρωβουλής, η πρόεδρος Roberta Metsola θα ενημερώσει επίσημα τους δύο ευρωβουλευτές και τους Βέλγους εισαγγελείς για την απόφαση, με τα επόμενα βήματα να βρίσκονται πλέον στα χέρια των Αρχών.

Ο Kotsolino χρηματίζονταν για να μπλοκάρει ψηφίσματα

Η πρώτη έκθεση αναφέρεται στον ρόλο που είχε στο Qatargate ο Andrea Kotsolino.
«Στη συνεχιζόμενη έρευνα φαίνεται ότι μετά το 2019 ο Andrea Kotsolino είναι ύποπτος ότι συμμετείχε σε συμφωνία με άλλα άτομα για συνεργασία με στόχο την προστασία των συμφερόντων ξένων κρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», γράφει αρχικά η έκθεση.
Ακόμα στην έκθεση αναφέρεται πως «οι εισαγγελείς υποπτεύονται πως μέρος της συμφωνίας περιλάμβανε ο Ιταλός ευρωβουλευτής να αποτρέπει την έγκριση κοινοβουλευτικών ψηφισμάτων που θα μπορούσαν να βλάψουν τα συμφέροντα αυτών των κρατών, με αντάλλαγμα χρηματικά ποσά».
Οι εκθέσεις συντάχθηκαν από την πρόεδρο της ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Manon Obry, η οποία είχε πρόσβαση σε ορισμένα δικαστικά έγγραφα από τις βελγικές αρχές που κοινοποιήθηκαν ως μέρος του αιτήματός τους για άρση της ασυλίας των δύο ευρωβουλευτών.

Ο Tarabella έλαβε 140.000 ευρώ για να πάρει θέση υπέρ τρίτης χώρας

Η δεύτερη έκθεση αφορά τον Βέλγο ευρωβουλευτή, Marc Tarabella.
Σύμφωνα με την έκθεση ο Tarabella «έχει λάβει ορισμένες θέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέρ μιας τρίτης χώρας με αντάλλαγμα μετρητά».
«Μια μαρτυρία εναντίον του αναφέρει ότι μπορεί να έχει αποζημιωθεί πολλές φορές με συνολικό ποσό που εκτιμάται ότι κυμαίνεται από 120.000 έως 140.000 ευρώ», αναφέρει η έκθεση, σύμφωνα με το Politico.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης