Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μειωμένες κατά 79% οι δημόσιες προσφορές στα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια τον Ιανουάριο 2023

Μειωμένες κατά 79% οι δημόσιες προσφορές στα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια τον Ιανουάριο 2023
Tα έσοδα από τις αρχικές δημόσιες προσφορές και τις πωλήσεις μετοχών σε εισηγμένες έφθασαν μόλις τα 1,31 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο 2023, που αποτελεί χαμηλό τετραετίας
Σχετικά Άρθρα
Καταγράφοντας το πιο δειλό ετήσιο ξεκίνημα από το 2019, τα έσοδα από τις αρχικές δημόσιες προσφορές και τις πωλήσεις μετοχών σε εισηγμένες έφθασαν μόλις τα 1,31 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.
Πρόκειται για πτώση 79% σε σχέση με το 2021.
Η υποτονική δραστηριότητα έρχεται σε έντονη αντίθεση με τη χρηματιστηριακή αγορά, καθώς ο δείκτης Euro Stoxx 50 σημείωσε κέρδη ρεκόρ τον Ιανουάριο, χάρη στην αισιοδοξία για τη συγκράτηση του πληθωρισμού, την επιβράδυνση των αυξήσεων επιτοκίων και το άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας.
Είναι μια αντανάκλαση της παρατεταμένης αβεβαιότητας του 2022 και οι προσφορές ενδέχεται να αυξηθούν τους επόμενους μήνες, λέει ο Joachim Klement, επικεφαλής στρατηγικής της Liberum Capital.
«Για να είναι επιτυχής μια δημόσια εγγραφή, χρειάζονται σταθερές συνθήκες αγοράς για μήνες, που δεν υπάρχουν ακόμη», δήλωσε ο Klement.
«Όμως, πιθανώς ετοιμάζονται αρκετές εισαγωγές, τώρα που οι αγορές έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν, και είμαι αισιόδοξος ότι θα δούμε περισσότερες δημόσιες εγγραφές το επόμενο δίμηνο».

agorew.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης