Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Ο πόλεμος στην Ουκρανία να τελειώσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Τουρκία: Ο πόλεμος στην Ουκρανία να τελειώσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
Δεν μπορεί να υπάρξει νικητής σε έναν πόλεμο υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu
Σχετικά Άρθρα
Την ελπίδα ο πόλεμος στην Ουκρανία να τελειώσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, ο οποίος υποστήριξε πως η Τουρκία ευελπιστεί σε διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης μέσω συνομιλιών και ότι θα καταβάλλει όλες τις αναγκαίες προσπάθειες για αυτό.
«Από την αρχή υποστηρίξαμε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.
Ελπίζουμε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Σε έναν πόλεμο δεν μπορεί να υπάρξει νικητής.
Καμία πλευρά δεν μπορεί να υπαγορεύσει τους όρους της ειρήνης.
Η Τουρκία θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες για την ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης» είπε ο Cavusoglu από το Ταλίν της Εσθονίας όπου πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας.

Για Σουηδία, Φινλανδία

Αναφερόμενος στο τουρκικό μπλόκο για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Cavusoglu υποστήριξε πως η Τουρκία δεν έχει δει ακόμα από αυτές τις δύο χώρες να έχουν κάνει κάποια συγκεκριμένα βήματα που θα επέτρεπε να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις τους.
«Δεν έχουμε δει ακόμη συγκεκριμένα βήματα από αυτές τις δύο χώρες, ειδικά τη Σουηδία, που θα μας καθιστούσαν σίγουρους και θα διέλυαν τους φόβους μας για την ασφάλειά μας.
Υπάρχει ένα πρωτόκολλο που υπέγραψαν οι τρεις χώρες στη Μαδρίτη.
Περιμένουμε να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις που αναφέρονται σε αυτήν» υποστήριξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, αναφέροντας πως η Τουρκία δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν ήταν δυνατή η εξέταση αιτήσεων από τη Σουηδία και τη Φινλανδία χωριστά. «Μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από το ΝΑΤΟ και τις ενδιαφερόμενες χώρες» τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης