Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έχασε 40 δισ. από την κεφαλαιοποίησή της μέσα σε ένα μήνα η Pfizer

tags :
Έχασε 40 δισ. από την κεφαλαιοποίησή της μέσα σε ένα μήνα η Pfizer
Οι μετοχές της Pfizer πήραν ώθηση καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς το εμβόλιο και το χάπι Covid-19 της έφεραν πωλήσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων
Οι μετοχές της Pfizer υπέστησαν τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση τους από τον Ιούνιο του 2020, καθώς οι επενδυτές αποτύπωσαν τις αρνητικές προσδοκίες για τα προϊόντα έναντι του Covid της φαρμακοβιομηχανίας.
Η μετοχή υποχώρησε κατά 14% αυτόν τον μήνα, εξανεμίζοντας 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία.
Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, η Pfizer παρουσίασε ασθενέστερες από τις εκτιμώμενες προοπτικές πωλήσεων για το εμβόλιο και το χάπι Covid.
"Η PFE αναμενόταν ήδη ευρέως να καθοδηγήσει κάτω από τη συναίνεση - και το guidance του '23 έδωσε αυτό το αποτέλεσμα", έγραψε σε σημείωμά του ο αναλυτής της Barclays, Carter Gould, ο οποίος έχει αξιολόγηση "hold equivalent" για τη μετοχή.
Δεδομένης της πτώσης της μετοχής μέχρι στιγμής αυτό το μήνα, "υπήρχε ελπίδα για μια ανάκαμψη, ωστόσο, είμαστε επιφυλακτικοί ότι αυτό θα υλοποιηθεί βραχυπρόθεσμα", πρόσθεσε.
Οι μετοχές της Pfizer πήραν ώθηση καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς το εμβόλιο και το χάπι Covid-19 της έφεραν πωλήσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η αστοχία στις προβλέψεις για το 2023 ήταν "ευρέως αναμενόμενη" και ήταν ο λόγος που οι μετοχές ήταν αδύναμες, έγραψε η αναλύτρια της Cantor, Fitzgerald Louise Chen, η οποία διατηρεί αξιολόγηση buy equivalent για τη μετοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης