Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι περικυκλώνουν το Bakhmut, σκληρές μάχες για να εδραιωθούν στο Donbass

Οι Ρώσοι περικυκλώνουν το Bakhmut, σκληρές μάχες για να εδραιωθούν στο Donbass
Μάχες για τον έλεγχο του αυτοκινητοδρόμου Chasov Yar – Bakhmut
Σχετικά Άρθρα
Ένα ακόμα βήμα εδραίωσης στην περιοχή του Donetsk και συνολικά του Donbass κάνουν οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, οι οποίες φέρονται να είναι κοντά στο να επιτύχουν την περικύκλωση της πόλης Bakhmut, η οποία θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμης σημασίας για την εξέλιξη των συγκρούσεων στην περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας.
Εφόσον οι ρωσικές δυνάμεις καταφέρουν να ελέγξουν το Bakhmut, όπου μαίνονται εδώ και μήνες σκληρότατες μάχες, εκτιμάται πως θα ανοίξει ο δρόμος για την τελική επίθεση σε Kramatorsk και Sloyansk, τα οποία θεωρούνται και τα τελευταία προπύργια των Ουκρανών στην περιοχή του Donetsk.

Ο κρίσιμος αυτοκινητόδρομος

«To Bakhmut βρίσκεται σε επιχειρησιακή περικύκλωση, οι ρωσικές δυνάμεις κλείνουν τον κλοιό γύρω από την πόλη.
Γίνονται μάχες για τον έλεγχο του αυτοκινητοδρόμου Chasov Yar – Bakhmut, επειδή αυτή είναι η μόνη αρτηρία μέσω της οποίας η Ουκρανία μπορεί να ανεφοδιάζει τις δυνάμεις της στο Bakhmut» υποστήριξε μιλώντας στο ρωσικό δίκτυο Rossiya – 24 ο Yan Gagin, σύμβουλος του επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
Σύμφωνα με τον Gagin, η διαδρομή του εν λόγω αυτοκινητόδρομου είναι υπό τον έλεγχο των πυρών των ρωσικών δυνάμεων, οι οποίες έχουν χτυπήσει και τις ουκρανικές αποστολές ανεφοδιασμού
Όπως εκτιμά, πολύ σύντομα όλη η διαδρομή θα τεθεί υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων.

Σκληρές μάχες

Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε και ο Denis Pushilin, ο οποίος υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν συστηματικά ώστε να ανακόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων που υπερασπίζονται την πόλη.
Κατά τον Pushilin, ήδη μαίνονται οι συγκρούσεις στα περίχωρα της πόλης και σε συνοικίες που μέχρι πρόσφατα ελέγχονταν από τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης