Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν αποκλείει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία το Ισραήλ – Netanyahu: Το εξετάζουμε

Δεν αποκλείει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία το Ισραήλ – Netanyahu: Το εξετάζουμε
Αν μου ζητούνταν, θα μπορούσα να αναλάβω μεσολαβητής μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας είπε ο Netanyahu
Σχετικά Άρθρα
Το ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία δεν αποκλείει πλέον το Ισραήλ, καθώς ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu υποστήριξε πως εξετάζει το σενάριο αυτό.
«Βεβαίως εξετάζω το ζήτημα», είπε μιλώντας στο CNN o Netanyahu ερωτηθείς για το εάν το Ισραήλ θα προσφέρει βοήθεια στο Κίεβο και ιδιαίτερα το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας «Σιδηρούς Θόλος».
Μάλιστα ο Netanyahu επιβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ μετέφεραν στην Ουκρανία πυρομαχικά για το πυροβολικό που ήταν αποθηκευμένα στο Ισραήλ, ενώ άφησε να εννοηθεί πως ο ισραηλινός στρατός διεξάγει από την πλευρά του επιχειρήσεις για να εμποδίσει την παραγωγή όπλων προοριζόμενων για τη Ρωσία στο Ιράν.
«Οι ΗΠΑ ήρθαν και πήραν τεράστιο μέρος των πυρομαχικών από το Ισραήλ για να τα μεταφέρουν στην Ουκρανία.
Το Ισραήλ δρα επίσης, με μέσα στα οποία δεν θα αναφερθώ λεπτομερώς εδώ, εναντίον της παραγωγής όπλων στο Ιράν που θα χρησιμοποιούνταν εναντίον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο Netanyahu.

Ρόλο μεσολάβησης

Ο Netanyahu υποστήριξε πως του είχε ζητηθεί να αναλάβει ρόλο μεσολαβητή μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πέρυσι, αλλά δεν δέχθηκε, διότι τότε βρισκόταν στην αντιπολίτευση.
Διαβεβαίωσε πως θα ήταν διατεθειμένος να μεσολαβήσει εάν του το ζήταγαν τα αντίπαλα μέρη και οι ΗΠΑ.
Πρόσθεσε ωστόσο πως από την εμπειρία του γνωρίζει πως για να μπορέσει να έχει επιτυχία το εγχείρημα, θα χρειαστεί να αναληφθεί πρωτοβουλία «την κατάλληλη στιγμή» και «υπό τις κατάλληλες περιστάσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης