Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ – κορωνοϊός: Τέλος από 11/5 η εθνική κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης – Άρση μέτρων

ΗΠΑ – κορωνοϊός: Τέλος από 11/5 η εθνική κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης – Άρση μέτρων
H κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης και η κατάσταση εθνικής έκτακτης υγειονομικής ανάγκης είχαν κηρυχθεί το 2020 από την κυβέρνηση του τότε προέδρου των ΗΠΑ, D. Trump
Σχετικά Άρθρα
Στις 11 Μαΐου 2023 θα μπει ένα τέλος στην εθνική κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης που είχε κηρυχθεί στις ΗΠΑ πριν από τρία χρόνια, επιβάλλοντας μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.
Αυτό ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου J. Biden στις 30/1, μετά από επανειλημμένες παρατάσεις, που τελικά αποφάσισε την άρση τον Μαΐο. Μάλιστα, η υπηρεσία διαχείρισης και προϋπολογισμού της προεδρίας των ΗΠΑ (Office of Management and Budget, OMB) διευκρίνισε ότι τα μέτρα αυτά θα παραταθούν μέχρι τις 11 Μαΐου και κατόπιν θα αρθούν, ενώ η ανακοίνωση συνάδει με «τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης να ειδοποιήσει τουλάχιστον 60 ημέρες νωρίτερα για τον τερματισμό» της κατάσταση εθνικής έκτακτης υγειονομικής ανάγκης.
Ωστόσο, σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της, η υπηρεσία ανέφερε πως ο Biden θα ασκήσει βέτο σε νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στο Κογκρέσο για την κατάργηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού εργαζομένων σε ομοσπονδιακές δομές ή προγράμματα υγείας.
Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης και η κατάσταση εθνικής έκτακτης υγειονομικής ανάγκης είχαν κηρυχθεί το 2020 από την κυβέρνηση του τότε προέδρου των ΗΠΑ, D. Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης