Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα τύμπανα του πολέμου με την Κίνα χτυπά υψηλόβαθμος πτέραρχος- γεράκι του αμερικανικού Πενταγώνου

Τα τύμπανα του πολέμου με την Κίνα χτυπά υψηλόβαθμος πτέραρχος- γεράκι του αμερικανικού Πενταγώνου
Καλεί μάλιστα όλους τους αξιωματικούς που έχει υπό τη διοίκησή του να αρχίσουν τις ετοιμασίες για τον πόλεμο
Σχετικά Άρθρα
Αυξάνονται και πληθύνονται οι υψηλόβαθμοι Αμερικανοί στρατηγοί που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κρούουν τα τύμπανα του πολέμου με την Κίνα, προειδοποιώντας για «επερχόμενο πόλεμο»... με την τελευταία προειδοποίηση να είναι η πιο ηχηρή και ασυνήθιστη, καθώς εκδόθηκε υπό μορφή υπομνήματος από ιδιαίτερα υψηλόβαθμο ενεργό στρατηγό και κυκλοφόρησε με επίσημη εντολή.
Συγκεκριμένα, ο Mike Minihan, υψηλόβαθμος πτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας και επικεφαλής μονάδας αποτελούμενης από 500 αεροπλάνα και 50.000 άνδρες, έστειλε σημείωμα προς τους αξιωματικούς που έχει υπό τη διοικησή του προβλέποντας ότι οι ΗΠΑ θα είναι σε πόλεμο με την Κίνα το αργότερο  σε δύο χρόνια και συστήνοντας τους να αρχίσουν να προετοιμάζονται.
«Ελπίζω να κάνω λάθος. Το ένστικτό μου μου λέει ότι θα πολεμήσω το 2025», αναφέρει ο Minihan.
Η συγκεκριμένη περίπτωση κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος υψηλόβαθμος πτέραρχος έκανε το σπάνιο βήμα να μεταβιβάσει το σημείωμά του μέσω της στρατιωτικής διοίκησης στους στρατιωτικούς που επιβλέπει και μάλιστα τους συνέστησε να «εξετάσουν τις προσωπικές τους υποθέσεις και εάν πρέπει, να προγραμματίασουν επισκέψεις στο νομικό γραφείο της βάσης εξυπηρέτησης για να διασφαλιστεί ότι είναι νομικά έτοιμοι και προετοιμασμένοι».
Ο ίδιος εξήγησε ότι το Πεκίνο θα ξεκινήσει πόλεμο εναντίον του αυτοδιοικούμενου νησιού της Ταϊβάν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια και ότι αυτό θα πυροδοτήσει μια μεγάλη στρατιωτική απάντηση των ΗΠΑ.
Ο στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας προέτρεψε περαιτέρω στη συγκρότηση «μιας καλά εξοπλισμένης, ετοιμοπόλεμης, ολοκληρωμένης και ευέλικτης Ομάδα Ελιγμών Κοινής Δύναμης έτοιμη να πολεμήσει και να κερδίσει μέσα στην πρώτη αλυσίδα νησιών του κόλπου της Ταϊβάν».
Ενώ το σημείωμά του κατέληγε στην εντολή, όλοι οι αξιωματικοί του να τον ενημερώσουν ως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 για τις προσπάθειες που αναλαμβάνουν εν όψει ενός πολέμου με την Κίνα.
Εξηγώντας γιατί ο Minihan πιστεύει ότι η Κίνα θα εισβάλει στην Ταϊβάν το αργότερο ως το 2024, το NBC ανέφερε τα εξής:
Κατά τον Minihan, τόσο η Ταϊβάν όσο και οι ΗΠΑ θα έχουν προεδρικές εκλογές το 2024, και πιστεύοντας ότι οι ΗΠΑ θα είναι στραμμένες προς το εσωτερικό τους, ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping θα κάνει εισβολή στην Ταϊβάν.
Ββεαίως η Κίνα έχει  από καιρό υποστηρίξει ότι επιδιώκει την επανένωση με την Ταϊβάν μόνο με ειρηνικά και πολιτικά μέσα και έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ για τη στρατιωτικοποίηση του νησιού και τη δημιουργία των τρεχουσών εντάσεων.
Ο στρατηγός Minihan είναι γνωστός ως ένα από τα πιο σκληρά «γεράκια» του αμερικανικού Πενταγώνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης