Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Σταματήσαμε την εφαρμογή προγραμμάτων βιολογικών όπλων των ΗΠΑ στο έδαφος της Ουκρανίας

Ρωσία: Σταματήσαμε την εφαρμογή προγραμμάτων βιολογικών όπλων των ΗΠΑ στο έδαφος της Ουκρανίας
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κατάφερε να σταματήσει την εφαρμογή των προγραμμάτων βιολογικών όπλων της Ουάσινγκτον στο έδαφος της Ουκρανίας.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κατάφερε να σταματήσει την εφαρμογή των προγραμμάτων βιολογικών όπλων της Ουάσινγκτον στο έδαφος της Ουκρανίας.
Ο Igor Kirillov, επικεφαλής των δυνάμεων ακτινοβολίας, χημικής και βιολογικής άμυνας (RCDB) των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε τη Δευτέρα ότι  οιενέργειες του ρωσικού υπουργείου Άμυνας κατάφεραν να σταματήσουν την εφαρμογή στρατιωτικών και βιολογικών προγραμμάτων στην Ουκρανία", σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ειδήσεων TASS.
Ο Kirillov επεσήμανε ότι το Πεντάγωνο μεταφέρε την έρευνα που δεν είχε ολοκληρωθεί στην Ουκρανία, στην Κεντρική Ασία και την Ανατολική Ευρώπη.
Παράλληλα, είπε, ενισχύεται η συνεργασία με κράτη της Ασίας-Ειρηνικού και της Αφρικής, ιδίως με την Ταϊλάνδη, τη Σιγκαπούρη και την Κένυα.
Ο Kirillov υπενθύμισε ότι το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας είχε ήδη παραθέσει ονόματα συμμετεχόντων στα στρατιωτικά-βιολογικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, στρατιωτικών αξιωματούχων των ΗΠΑ και εργολάβων του Πενταγώνου.

Νέες αποκαλύψεις για πρόσωπα - κλειδιά

Λάβαμε νέες πληροφορίες από έγγραφα της έκθεσης της DTRA (Υπηρεσία Μείωσης Αμυντικών Απειλών των ΗΠΑ) σχετικά με πρόσωπα-κλειδιά στα λεγόμενα ουκρανικά σχέδια, τα οποία παρέμεναν στη σκιά μέχρι τώρα", δήλωσε.
Ο Kirillov δήλωσε ότι ανάμεσά τους είναι η εκτελεστική διευθύντρια της Labyrinth Global Health και πρώην διευθύντρια των προγραμμάτων της Metabiota στην Κεντρική Αφρική Karen Saylors.
Από το 2016 εργάζεται στην Ουκρανία ως επικεφαλής σύμβουλος για το έργο UP-10 σχετικά με την αφρικανική πανώλη των χοίρων.
Η Colleen Johnson του Πανεπιστημίου του Τενεσί και διευθύντρια του Ινστιτούτου Έρευνας Συστημάτων Ξενιστών-Παθογόνων ήταν η επιβλέπουσα του προγράμματος UP-8 για τη διερεύνηση των σειρών παθογόνων του ιού του χανταϊού και του πυρετού του Κονγκό-Κριμαίου στην Ουκρανία, δήλωσε ο Kirillov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Johnson διαχειρίστηκε τη διαδικασία βιολογικής δειγματοληψίας από τον στρατό στην Ουκρανία και εξασφάλισε την αλληλεπίδραση των πελατών των ΗΠΑ με το Κέντρο Δημόσιας Υγείας του ουκρανικού Υπουργείου Υγείας.
Ο επικεφαλής του CBRN ονόμασε επίσης τον Lewis von Thayer, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Battelle, η οποία είναι σημαντικός εργολάβος του Πενταγώνου και του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ.
Ο Kirillov δήλωσε ότι η εταιρεία επιβλέπει ερευνητικά προγράμματα για ζωοανθρωπονόσους στην Ουκρανία από το 2003.
Ο υποστράτηγος δήλωσε ότι το υλικό που συγκεντρώθηκε θα διαβιβαστεί στη Ρωσική Επιτροπή Ερευνών, προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την προσαγωγή των δραστών στη δικαιοσύνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης