Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στον δρόμο της Tesla η Ford - Μειώνει τις τιμές σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Στον δρόμο της Tesla η Ford - Μειώνει τις τιμές σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα
H Tesla έχει μειώσει έως και 13.000 δολ. τις τιμές για το Model Y
Σχετικά Άρθρα
Τον δρόμο της Tesla ακολουθεί η Ford Motor. Ειδικότερα, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αυξάνει την παραγωγή και μειώνει τις τιμές του ηλεκτρικού crossover Mustang Mach-E, λίγες εβδομάδες αφότου ο ηγέτης του κλάδου Tesla ανακοίνωσε παρόμοια σχέδια για τα ηλεκτρικά της οχήματα.
Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ ανακοίνωσε σήμερα (30/1/2023) ότι θα μειώσει την τιμή του Mach-E, το οποίο είναι συγκρίσιμο με το Model Y της Tesla, κατά μέσο όρο περίπου 4.500 δολάρια, ανάλογα με το μοντέλο. Οι μειώσεις κυμαίνονται από 600 έως 5.900 δολάρια. H Tesla έχει μειώσει έως και 13.000 δολ. τις τιμές για το Model Y νωρίτερα τον Ιανουάριο.
Οι αναλυτές και οι επενδυτές της Wall Street επιδοκίμασαν σε μεγάλο βαθμό τις μειώσεις τιμών της Tesla ως έναν τρόπο για την τόνωση της ζήτησης και την αύξηση των πωλήσεων, παρά τις ανησυχίες ότι η κίνηση αυτή θα διαβρώσει ορισμένα κέρδη. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι οι μειώσεις της Tesla θα ασκήσουν πίεση σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες να μειώσουν τις δικές τους τιμές.
Στην περίπτωση της Ford, οι περικοπές τιμών θα σημαίνουν ότι δεν θα είναι όλα τα μοντέλα Mach-E, με βάση το trim, κερδοφόρα σε επίπεδο μονάδας, σύμφωνα με τον Marin Gjaja, επικεφαλής πελατών του τομέα ηλεκτρικών οχημάτων της Ford. Σύμφωνα με τον ίδιο, η παραγωγή του Mach-E αναμένεται να αυξηθεί από 78.000 οχήματα σε 130.000 μονάδες ετησίως.
«Ανταποκρινόμαστε στις αλλαγές στην αγορά» δήλωσε ο Gjaja κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των ΜΜΕ, αναφερόμενος στα νέα ομοσπονδιακά κίνητρα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στις μειώσεις τιμών της Tesla. «Από τη στιγμή που θέλουμε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί στην αγορά, πρέπει να ανταποκριθούμε» συμπλήρωσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης