Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nέα βελτίωση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο 2023

Nέα βελτίωση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο 2023
Ανέκαμψε περαιτέρω στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη ζώνη του ευρώ ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος (ESI), τον Ιανουάριο του 2023

Ανέκαμψε περαιτέρω στην ΕΕ και τη ζώνη του ευρώ ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος (ESI) τον Ιανουάριο του 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Τον Ιανουάριο του 2023, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος (ESI) ανέκαμψε στην ΕΕ κατά +2,3 μονάδες σε 98,0, ενώ στη ζώνη του ευρώ ανέκαμψε κατά +2,8 μονάδες σε 99,9. Με αυτή την τρίτη συνεχόμενη αύξηση, το ESI πλησιάζει τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο του.
Ο Δείκτης Προσδοκιών Απασχόλησης (ΕΕΙ) αυξήθηκε επίσης (+2,3 μονάδες σε 108,5 στην ΕΕ και +2,7 μονάδες σε 110,1 στη ζώνη του ευρώ) και βρίσκεται πολύ πάνω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο του.
Στην ΕΕ, η αύξηση του ESI τον Ιανουάριο αντανακλά έντονες βελτιώσεις στη βιομηχανία, τις υπηρεσίες, το λιανικό εμπόριο και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, ενώ η εμπιστοσύνη μειώθηκε στις κατασκευές. Μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών της ΕΕ, ο ESI αυξήθηκε σημαντικά στη Γαλλία (+4,4), την Ισπανία (+2,7), τη Γερμανία (+2,5), την Ιταλία (+1,7) και σε μικρότερο βαθμό στην Ολλανδία (+0,5), ενώ παρέμεινε αμετάβλητος στην Πολωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης