Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Renault θα μειώσει το μερίδιό της στη Nissan στο 15% από 43% - Ο στόχος του deal

tags :
H Renault θα μειώσει το μερίδιό της στη Nissan στο 15% από 43% - Ο στόχος του deal
Η ανακοίνωση ήρθε μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες έντονων συνομιλιών
Η Nissan Motor και η Renault συμφώνησαν τη Δευτέρα σε μια σαρωτική αναδιάρθρωση της προ δύο δεκαετιών συμμαχίας τους στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία θα τις θέσει σε ισότιμη βάση και θα δει την ιαπωνική εταιρεία να επενδύει στη νέα επιχείρηση ηλεκτρικών οχημάτων της Renault.
Η ανακοίνωση ήρθε μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες έντονων συνομιλιών, οι οποίες, όπως δήλωσαν πηγές στο Reuters, περιπλέκονταν από τις ανησυχίες σχετικά με την κοινή χρήση της πνευματικής ιδιοκτησίας, καθώς η Renault επεδίωκε να οικοδομήσει μια σειρά νέων δεσμών με εταιρείες εκτός της συμμαχίας.
Σύμφωνα με τη συμφωνία, η οποία υπόκειται ακόμη σε εγκρίσεις του διοικητικού συμβουλίου, η Renault θα μειώσει το μερίδιό της στη Nissan στο 15% από περίπου 43%, μεταφέροντας το 28% της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας σε ένα γαλλικό καταπίστευμα, δήλωσε η Renault.
Στη συνέχεια, η Renault θα δώσει εντολή να πουλήσει τις μετοχές αυτές, αξίας περίπου 4,1 δισ. δολαρίων στις τρέχουσες τιμές της αγοράς, εάν είναι εμπορικά λογικό για τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, σε μια συντονισμένη και ομαλή διαδικασία, πρόσθεσε.
Η Nissan δήλωσε επίσης ότι θα επενδύσει στη νέα μονάδα ηλεκτροκίνητων οχημάτων με μπαταρίες της Renault.
Από τότε που οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση της συμμαχίας τους στις αρχές Οκτωβρίου, οι μετοχές της Renault έχουν κερδίσει σχεδόν 25%, ενώ οι μετοχές της Nissan έχουν αυξηθεί μόλις 3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης