Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg: Εξαιρετικά σημαντικό να μην κερδίσει η Ρωσία τον πόλεμο – Μήνυμα στην Κίνα

Stoltenberg: Εξαιρετικά σημαντικό να μην κερδίσει η Ρωσία τον πόλεμο – Μήνυμα στην Κίνα
Μεγαλύτερος κίνδυνος για τον κόσμο, εάν ΗΠΑ και Γαλλία εγκαταλείψουν τα πυρηνικά όπλα
Σχετικά Άρθρα
Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην κερδίσει η Ρωσία τον πόλεμο στην Ουκρανία υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, αναφέροντας πως με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθεί και να σταλεί το λάθος μήνυμα σε αυταρχικούς ηγέτες, όπως η Κίνα, ότι μπορούν να κάνουν και να πάρουν ότι θέλουν με την χρήση βίας.
«Εάν δεν θέλουμε η απολυταρχία και η τυραννία να επικρατήσουν, τότε χρειάζονται (σ.σ. οι Ουκρανοί) όπλα, αυτή είναι η πραγματικότητα» υποστήριξε ο Stoltenberg, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στη Νότια Κορέα.
Μάλιστα ο Stoltenberg αφού επικαλέστηκε τα παραδείγματα της Γερμανίας, της Σουηδίας και της Νορβηγίας που άλλαξαν τη στάση τους απέναντι στην Ουκρανία, κάλεσε τη Νότια Κορέα να συνδράμει και αυτή με οπλικά συστήματα το Κίεβο.
Προοπτική ωστόσο δύσκολη, μια και το Σύνταγμα της χώρας προβλέπει τη μη αποστολή όπλων σε εμπόλεμα κράτη.

Δεν είναι εχθρός η Κίνα

Κατά τον Stoltenberg, η Κίνα δεν είναι εχθρός του ΝΑΤΟ, αν και έχει ανέβει ψηλά στην ατζέντα της Συμμαχίας.
«Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να συνεργαστούμε με την Κίνα σε μια σειρά από θέματα όπως είναι ο έλεγχος των όπλων, η κλιματική αλλαγή και άλλα θέματα.
Αλλά την ίδια στιγμή, είμαστε πολύ ξεκάθαροι στο ότι η Κίνα συνιστά μια απειλή για τις αξίες μας, τα συμφέροντα μας και την ασφάλεια μας» είπε ο Stoltenberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης