Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Κυρώσεις σε 185 εταιρείες και τρία πρόσωπα σε Ρωσία και Λευκορωσία – Τι ζητά ο Zelensky

Ουκρανία: Κυρώσεις σε 185 εταιρείες και τρία πρόσωπα σε Ρωσία και Λευκορωσία – Τι ζητά ο  Zelensky
Ο Zelensky ζητά αποκλεισμό της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού
Kυρώσεις σε βάρος 185 εταιρειών και 3 προσώπων που υποστηρίζουν τον πόλεμο που εξαπέλυσε η Ρωσία στην Ουκρανία, που πλέον διανύει των δωδέκατο μήνα, επέβαλε ο Ουκρανός πρόεδρος, V. Zelensky.
Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται εταιρείες της Λευκορωσίας που βοηθούν στη μεταφορά ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού και προσωπικού, αλλά και εταιρείες που παράγουν και εξάγουν χημικά, συμπεριλαμβανομένων λιπασμάτων.
Σύμφωνα με τον Zelensky, στο στόχαστρο των κυρώσεων είναι εταιρείες και επιχειρηματίες που εγγυώνται τη μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού και εξοπλισμού σιδηροδρομικώς για λογαριασμό του «επιτιθέμενου κράτους» και οι πόροι που θα κατασχεθούν θα διατεθούν για την εθνική άμυνα της Ουκρανίας.
Ο Ουκρανός πρόεδρος, V. Zelensky σημείωσε πως το Κίεβο εργάζεται για να εξασφαλίσει ότι και άλλα κράτη θα δεσμεύσουν τους πόρους των εταιρειών και των προσώπων αυτών, ενώ ευχαρίστησε «όλους όσοι συνεισφέρουν στην ενίσχυση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας» και όσους ερευνούν και διώκουν τους ρωσικούς ελιγμούς για την αποφυγή των τιμωρητικών μέτρων.
Ακόμη, επανέλαβε την αξίωσή του η Ρωσία να αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.
Τέλος, σχετικά με στις εξελίξεις στα μέτωπα, ο Zelensky αναφέρθηκε στα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα σε πολυκατοικίες το Σάββατο 28/1 στην Kostiantynivka, στην περιφέρεια Donetsk, όπου σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και να τραυματίστηκαν άλλοι 14, ενώ επέμεινε ότι ο στρατός του χρειάζεται πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς για να αποκρούει και να αποτρέπει τέτοιες επιθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης