Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Λιβύη η Meloni σε αναζήτηση φυσικού αερίου και πετρελαίου - Υπογραφή ενεργειακών συμφωνιών Eni και NOC

Στη Λιβύη η Meloni σε αναζήτηση φυσικού αερίου και πετρελαίου - Υπογραφή ενεργειακών συμφωνιών Eni και NOC
Η επίσκεψη πραγματοποιείται την ημέρα που ο πετρελαϊκός κολοσσός Eni υπογράφει επένδυση ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε λιβυκά κοιτάσματα φυσικού αερίου
Στην Τρίπολη της Λιβύης βρίσκεται σήμερα Σάββατο 28/1, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Georgia Meloni, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας ενίσχυσης των ενεργειακών και μεταναστευτικών δεσμών με τη βορειοαφρικανική χώρα.
Η επίσκεψη πραγματοποιείται την ημέρα που ο πετρελαϊκός κολοσσός Eni υπογράφει επένδυση ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε λιβυκά κοιτάσματα φυσικού αερίου, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής για την εξασφάλιση περισσότερου πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Βόρεια Αφρική.

Στόχος της είναι επίσης να ενισχύσει τους δεσμούς ασφαλείας με στόχο τη μείωση της παράνομης μετανάστευσης μέσω της Μεσογείου προς την Ιταλία.
Η Meloni θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Abdul Hamid Dibeiba, ο οποίος ηγείται της διοίκησης με έδρα την Τρίπολη που ελέγχει μέρος της χώρας.
Ο Fatih Basaga ηγείται μιας άλλης διοίκησης που εδρεύει στην κεντρική πόλη της Σύρτης. Θα συναντηθεί επίσης με τον επικεφαλής του προεδρικού συμβουλίου, Mohammed Yunis Ahmed al-Menfi.
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός συνοδεύεται από τους υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών, καθώς και από τον εκτελεστικό διευθυντή της Eni, Claudio Descalzi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης