Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόβλεψη - σοκ από Αμερικανό πτέραρχο: Υψηλός κίνδυνος για πολεμική σύρραξη με την Κίνα το 2025 λόγω Ταϊβάν

tags :
Πρόβλεψη - σοκ από Αμερικανό πτέραρχο: Υψηλός κίνδυνος για πολεμική σύρραξη με την Κίνα το 2025 λόγω Ταϊβάν
Η αφορμή για την Κίνα θα δοθεί στις εκλογές που θα διεξαχθούν το 2024 στο νησί, σύμφωνα με τον υψηλόβαθμο στρατιωτικό των ΗΠΑ
Αμερικανός πτέραρχος προειδοποίησε πως θεωρεί πως υπάρχει υψηλός κίνδυνος οι ΗΠΑ να εμπλακούν σε πόλεμο με την Κίνα το 2025, πιθανότατα για την Ταϊβάν, καλώντας τους στρατιώτες να είναι έτοιμοι να δώσουν μάχη τη χρονιά αυτή.
«Ελπίζω πως κάνω λάθος.
Το ένστικτό μου μού λέει ότι θα πολεμήσουμε το 2025», έγραψε ο Mike Minihan, πτέραρχος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, σε εσωτερικό υπόμνημα, την αυθεντικότητα του οποίου επιβεβαίωσε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2025 το αμερικανικό Πεντάγωνο στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο πρόεδρος της Κίνας, ο Xi Jinping , θα διαθέτει «την ομάδα, το κίνητρο και την ευκαιρία» το 2025, κρίνει ο ανώτατος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού, προβλέποντας πως οι εκλογές που θα διεξαχθούν το 2024 στη νήσο θα δώσουν στον κινέζο ηγέτη «λόγο» να αναλάβει δράση.

«Ευκαιρία» για το Πεκίνο οι εκλογές του 2024

Οι εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ θα προσφέρουν εξάλλου στο Πεκίνο μια Αμερική με «αποσπασμένη προσοχή», επισημαίνει
Στο υπόμνημά του, καλεί τους άνδρες του να εκπαιδευτούν για μάχη, μεταξύ άλλων στη σκοποβολή: «Σημαδέψτε στο κεφάλι», νουθετεί ο πτέραρχος.
Τον Αύγουστο, η Κίνα προχώρησε σε μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν, σε επίδειξη δύναμης άνευ προηγουμένου, σε αντίποινα για την επίσκεψη που έκανε στη νήσο η Nancy Pelosi, η τότε πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Η Κίνα θεωρεί τη νήσο των 24 εκατομμυρίων κατοίκων επαρχία της, που μένει να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα από το τέλος του εμφυλίου πολέμου, το 1949.
Βλέπει με εντεινόμενη δυσαρέσκεια τη σύσφιγξη των σχέσεων τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στην Ταϊπέι και την Ουάσιγκτον, που προσφέρει στην Ταϊβάν στρατιωτική βοήθεια εδώ και δεκαετίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης