Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία καλεί τον Ούγγρο πρεσβευτή για τις δηλώσεις Orban - Eξετάζει μέτρα κατά της χώρας

Η Ουκρανία καλεί τον Ούγγρο πρεσβευτή για τις δηλώσεις Orban - Eξετάζει μέτρα κατά της χώρας
Η Ουκρανία καλεί τον Ούγγρο πρεσβευτή για τις δηλώσεις Orban
Σχετικά Άρθρα
Τον Ούγγρο πρεσβευτή στο Κίεβο καλεί για διάβημα διαμαρτυρίας το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, το οποίο -μέσω εκπροσώπου του- εξέφρασε την οργή της χώρας για τις "απαράδεκτες", όπως τις χαρακτήρισε, δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν.
Η ουκρανική διπλωματία σημειώνει ότι επιφυλάσσεται να λάβει και άλλα μέτρα κατά της Ουγγαρίας, κατηγορώντας τη Βουδαπέστη ότι προσπαθεί να "καταστρέψει" τους διμερείς δεσμούς.
Ο Ορμπάν φέρεται να χαρακτήρισε, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, την Ουκρανία ως "έρημη γη" (no man's land) και να την συνέκρινε με το Αφγανιστάν.
Νωρίτερα, ο Ούγγρος δεξιός εθνικιστής πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι οι δυτικές χώρες οι οποίες παρέχουν όπλα και χρήματα προκειμένου να βοηθήσουν την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία έχουν ήδη "πραγματοποιήσει στροφή" και έχουν γίνει ενεργοί συμμέτοχοι στη διαμάχη.
Μιλώντας στο ουγγρικό κρατικό ραδιόφωνο, ο Β. Ορμπάν χαρακτήρισε εμβληματική ως προς τον αυξανόμενο ρόλο των χωρών της Δύσης στον πόλεμο την απόφαση της Γερμανίας να στείλει 14 βαριά άρματα μάχης Leopard 2 A6 στην Ουκρανία.
Αντί να εξοπλίζουν την Ουκρανία, οι χώρες της Δύσης θα έπρεπε να ακολουθούν μία πολιτική "κατάπαυσης του πυρός και έναρξης ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων", τόνισε ακόμη ο Ορμπάν, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το πώς θα επιδρούσε μια τέτοια πρόταση στη μελλοντική εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, δεδομένου ότι η Ρωσία κατέχει άνω του 10% του ουκρανικού εδάφους με στρατό κατοχής.
"Στην αρχή οι Γερμανοί έλεγαν ότι θα στείλουν μόνο κράνη επειδή δεν θα μπορούσαν να στείλουν φονικά όπλα, αφού κάτι τέτοιο θα ερμηνευόταν ως άμεση συμμετοχή στον πόλεμο. Από εκεί ξεκινήσαμε. Τώρα, είμαστε στα άρματα μάχης και ήδη μιλούν για αεροσκάφη".
Όσο ο ίδιος είναι πρωθυπουργός, δήλωσε ο Ορμπάν, η χώρα αποκλείεται να συρθεί στον πόλεμο στην Ουκρανία, ωστόσο "νομίζω ότι είναι πια αργά ως προς αυτό για άλλες χώρες της Ευρώπης".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης