Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αντιτουρκική διαδήλωση στην Κοπεγχάγη - Διαμαρτυρία της Άγκυρας στον Δανό πρεσβευτή

Η αντιτουρκική διαδήλωση στην Κοπεγχάγη - Διαμαρτυρία της Άγκυρας στον Δανό πρεσβευτή
Ο πρεσβευτής της Δανίας στην Άγκυρα κλήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο διαμαρτυρήθηκε για μια διαδήλωση έξω από την τουρκική πρεσβεία και ένα τέμενος στην Κοπεγχάγη
Σχετικά Άρθρα
Την έντονη διαμαρτυρία της για την αντιτουρκική διαδήλωση στην Κοπεγχάγη εξέφρασε η Τουρκία.
Ειδικότερα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον πρεσβευτή της Δανίας στην Άγκυρα στον οποίο και διαμαρτυρήθηκε για μια διαδήλωση έξω από την τουρκική πρεσβεία και ένα τέμενος στην Κοπεγχάγη.
Η κλήση του πρέσβη αποφασίστηκε όταν «μάθαμε ότι δόθηκε άδεια για μια επίθεση εναντίον του ιερού μας βιβλίου, του Κορανίου, σήμερα στη Δανία», διευκρίνισε μια διπλωματική πηγή στον Τύπο.
«Διαβιβάστηκε στον πρεσβευτή ότι καταδικάζουμε σθεναρά την άδεια (που δόθηκε) σε αυτή την προκλητική πράξη, η οποία σαφώς συνιστά ένα έγκλημα μίσους», ανέφερε αυτή η πηγή.

Η αντιτουρκική διαδήλωση

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο ίδιος Σουηδοδανός ακροδεξιός, Rasmus Paludan, είχε πάρει άδεια για να διαδηλώσει μπροστά στην τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη και στη συνέχεια έκαψε ένα αντίτυπο του Κορανίου, παρουσία της αστυνομίας. Σκοπός του ήταν να διαμαρτυρηθεί για το βέτο της Τουρκίας στην είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου στην Κοπεγχάγη, ο άνδρας επανέλαβε την πράξη του σήμερα καίγοντας ένα αντίτυπο του Κορανίου μπροστά από ένα τέμενος στην πρωτεύουσα της Δανίας.
Ο ίδιος είπε ότι ήθελε να κάψει τουλάχιστον ένα αντίτυπο σήμερα μπροστά στην τουρκική πρεσβεία.
Μεγάλος αστυνομικός κλοιός αναπτύχθηκε μπροστά από τα σημεία που έχουν τεθεί στο στόχαστρο, σημείωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο ακροδεξιός είπε ότι θα συνεχίσει να διαδηλώνει «κάθε εβδομάδα» έως ότου η Τουρκία άρει το βέτο επιτρέποντας στη Σουηδία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης