Τελευταία Νέα
Διεθνή

JP Morgan: Ετοιμάζει δάνειο 1 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη καναλιού του ιταλικού ποδοσφαίρου

JP Morgan: Ετοιμάζει δάνειο 1 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη καναλιού του ιταλικού ποδοσφαίρου
Η JPMorgan αναμένεται να είναι σε θέση να παράσχει μεταξύ 700 εκατ. και 1 δισ. ευρώ σε τραπεζική χρηματοδότηση
Προκαταρκτικό ενδιαφέρον για την υποστήριξη της ανάπτυξης της επιχείρησης μέσων ενημέρωσης της Serie A, του κορυφαίου πρωταθλήματος της Ιταλίας, εκδήλωσε η JP Morgan.
Το ενδιαφέρον της αμερικανικής τράπεζας ανταγωνίζεται εκείνο αρκετών επενδυτικών κεφαλαίων που έχουν προσεγγίσει τη Serie A, καθώς το πρωτάθλημα ετοιμάζεται να διεξάγει διαγωνισμό για την πώληση των εγχώριων και διεθνών αδειών μετάδοσης για τις σεζόν μετά το 2024.
Πηγές του Reuters ανέφεραν ότι οι 20 σύλλογοι που απαρτίζουν τη Serie A ενημερώθηκαν για το ενδιαφέρον της αμερικανικής τράπεζας σε κλειστή συνεδρίαση των κορυφαίων στελεχών τους.
Η JPMorgan αναμένεται να είναι σε θέση να παράσχει μεταξύ 700 εκατ. και 1 δισ. ευρώ σε τραπεζική χρηματοδότηση.
Το ενδιαφέρον για τη Serie A έρχεται σε μια εποχή που το ιταλικό ποδόσφαιρο έχει κλονιστεί από τα προβλήματα της πιο επιτυχημένης ομάδας του, της Juventus FC, η οποία βρίσκεται υπό εισαγγελική έρευνα για τους οικονομικούς της λογαριασμούς και της αφαιρέθηκαν 15 βαθμοί από τις ιταλικές ποδοσφαιρικές αρχές την περασμένη εβδομάδα.

Τα δικαιώματα των ομάδων

Η Serie A εξετάζει επιλογές για να αποσπάσει περισσότερα χρήματα από τα δικαιώματα προβολής, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ των εσόδων των συλλόγων της.
Όπως και άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, η Serie A υπολείπεται της Premier League της Αγγλίας όσον αφορά τα έσοδα και αναζητά τρόπους για να αναζωογονήσει την παγκόσμια απήχησή της.
Πίσω στο 2021 η JPMorgan είχε προσφερθεί να υποστηρίξει ποδοσφαιρικούς συλλόγους που επιθυμούσαν να εγκαινιάσουν μια αποσχισθείσα ευρωπαϊκή Super League, ένα σχέδιο που κατέρρευσε λόγω θύελλας διαμαρτυριών από οπαδούς και πολιτικούς.
Στο πλαίσιο της διερεύνησης τρόπων για την ενίσχυση των εσόδων, οι σύλλογοι της Serie A συζητούν τη δημιουργία μιας μονάδας μέσων ενημέρωσης, μια κίνηση που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο σε εξωτερικούς επενδυτές να πάρουν ένα κομμάτι αυτής της βασικής επιχείρησης.

Το ενδιαφέρον της Apollo

Μετά από αρκετές προσπάθειες επενδυτικών κεφαλαίων να καταλήξουν σε συμφωνία με τη Serie A σχετικά με τη δραστηριότητα των μέσων ενημέρωσης, η Searchlight Capital με έδρα τη Νέα Υόρκη μαζί με μια ομάδα κεφαλαίων με επικεφαλής την Carlyle Group, εξέφρασαν προκαταρκτικό ενδιαφέρον για την αγορά των δικαιωμάτων μετάδοσης της Serie A στα τέλη του 2022.
Οι πηγές του Reuters δήλωσαν ότι οι σύλλογοι της Serie A έμαθαν την Πέμπτη ότι η Apollo Global Management είχε επίσης εμφανιστεί, χωρίς να δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες.
Οι σύλλογοι αναμένεται να συναντηθούν στις 24 Φεβρουαρίου για να συζητήσουν πώς θα απαντήσουν στις προσεγγίσεις της JPMorgan και των funds και ενδέχεται να αποφασίσουν να προσλάβουν οικονομικό σύμβουλο, ανέφεραν οι πηγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης