Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η JP Morgan κράτησε το «στέμμα» της κορυφαίας στις προβλέψεις της Wall Street - Αποκαθηλώθηκε η UBS, ανέβηκε η BofA

Η JP Morgan κράτησε το «στέμμα» της κορυφαίας στις προβλέψεις της Wall Street - Αποκαθηλώθηκε η UBS, ανέβηκε η BofA
Περισσότερες ανατροπές στην αγορά φαίνονται πιθανές το 2023, με την αναμενόμενη οικονομική επιβράδυνση και την πιθανή ύφεση
Το 2022, οι αναλυτές μετοχών πέρασαν περισσότερο χρόνο από ποτέ ακολουθώντας την αγορά... και όχι προβλέποντας την.
"Η χαλάρωση των περιορισμών στα ταξίδια και τις συναντήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο είχε ως αποτέλεσμα την απότομη αύξηση των προσωπικών αλληλεπιδράσεων μεταξύ των αναλυτών μας και των πελατών μας το 2022", δήλωσε ο Hussein Malik, συν-επικεφαλής της παγκόσμιας έρευνας της JPMorgan.
"Μας επέτρεψε επίσης να επεκτείνουμε τις προσφορές μας σε συνέδρια και εκδηλώσεις, οι οποίες είχαν εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή", πρόσθεσε.
Η επιθυμία για άμεση πρόσβαση σε αναλυτές συνεχίζει να αυξάνεται μετά την πανδημία, σύμφωνα με την επικεφαλής της παγκόσμιας έρευνας της BofA Securities, Candace Browning.
"Είδαμε ότι αυτό συνεχίζει να αυξάνεται τα τελευταία δύο χρόνια, και το 2022 δεν αποτέλεσε εξαίρεση σε αυτό", δήλωσε η ίδια.
"Οι πελάτες θέλουν να ενημερώνονται όχι μόνο για μεμονωμένες εταιρείες, αλλά και για νέες τεχνολογίες.
Υπάρχει αυτή η αυξανόμενη όρεξη για πρόσβαση σε εταιρείες, αλλά και σε έναν αγωγό εμπειρογνωμόνων".

Ανάλυση σε πραγματικό χρόνο

Οι επενδυτές ζήτησαν επίσης αντικειμενική ανάλυση σε πραγματικό χρόνο, καθώς εξελίσσονται οι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση των εταιρειών και της αγοράς.
Σύμφωνα με τον Malik "ζητούσαν επίσης πληροφορίες απευθείας από τις ομάδες διαχείρισης των εταιρειών, κάτι που οι αναλυτές μας είχαν την πρόσβαση".
Ωστόσο, η εικονική δέσμευση παρέμεινε επίσης μια κρίσιμη οδός για την παροχή ουσιαστικής αξίας, δήλωσε ο Malik.
"Παρατηρήσαμε επίσης αυξανόμενη ζήτηση και υιοθέτηση των προσφορών μας για τα ερευνητικά δεδομένα και των διαδικτυακών αναλυτικών εργαλείων που είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα μας J.P. Morgan Markets, στην οποία έχουμε επενδύσει και συνεχίζουμε να επενδύουμε", πρόσθεσε.

Όλο και περισσότερα δεδομένα

Ο κατακλυσμός περιεχομένου έχει συμβάλει στην εξέλιξη της "κατανάλωσης" έρευνας, σύμφωνα με την Katy Huberty, παγκόσμια διευθύντρια έρευνας της Morgan Stanley.
"Καθώς ο όγκος των πληροφοριών που είναι διαθέσιμες στους πελάτες αυξάνεται, αυτοί αναζητούν νέους τρόπους για να καταναλώνουν το περιεχόμενό μας", δήλωσε η ίδια.
"Ένας από αυτούς που ξεχωρίζουν είναι τα podcasts, ένα μέσο στο οποίο έχουμε ήδη αποκτήσει σημαντική απήχηση".
Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, η σειρά podcast "Thoughts on the Market" της Morgan Stanley ξεπέρασε για πρώτη φορά το 1 εκατομμύριο μηνιαίες λήψεις, μπαίνοντας στο top 200 όλων των podcasts (όχι μόνο των σχετικών με επενδύσεις) στην πλατφόρμα της Apple.
Είτε επωφελήθηκαν από τις διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις είτε από τις πιο εικονικές προσφορές, οι ερωτηθέντες στις έρευνες του Institutional Investor για την έρευνα μετοχών του 2022 επιβράβευσαν μια αναγνωρίσιμη σειρά κορυφαίων εταιρειών.

Το στέμμα της κορυφαίας εταιρείας έρευνας μετοχών

Η JPMorgan διατήρησε το στέμμα της κορυφαίας εταιρείας έρευνας μετοχών, αφού ανέτρεψε πέρυσι την επί τέσσερα χρόνια κυρίαρχη UBS.
Επέκτεινε τον αριθμό των θέσεων της ομάδας της από 164 σε 170 για την κάλυψη μετοχών στις ΗΠΑ, την ανεπτυγμένη Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, την Ασία, την Κίνα, την Ιαπωνία και τις αναδυόμενες αγορές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.
Η JPMorgan κράτησε επίσης την πρώτη θέση στη συνολική κατάταξη των Global Research Leaders του II και διατήρησε την πρώτη θέση στην κάλυψη σταθερού εισοδήματος - ένα εντυπωσιακό χατ τρικ σε μια συνολικά δύσκολη χρονιά για τις παγκόσμιες αγορές.
"Οι κεντρικές τράπεζες αύξησαν τα επιτόκια πέραν των προσδοκιών της αρχής του έτους και το περιβάλλον της αγοράς ήταν δύσκολο", δήλωσε ο Marko Kolanovic, επικεφαλής στρατηγικής για τις παγκόσμιες αγορές και συν-επικεφαλής της παγκόσμιας έρευνας της JPMorgan.
"Ωστόσο, υπήρχαν βασικές τάσεις και σημεία καμπής σε όλους τους τομείς -για παράδειγμα, στην ενέργεια- και στις παγκόσμιες αγορές που προσέφεραν ευκαιρίες".
Ο Kolanovic πίστωσε την επιτυχία της JPM στη μεγάλη, παγκόσμια ομάδα της "ταλαντούχων και έμπειρων αναλυτών με πρωτοπόρο στην αγορά σε γεωγραφικές περιοχές, κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων και τομείς".
"Η μακρόχρονη παρουσία μας σε τόσες πολλές αγορές μας παρέχει τόσο πρόσβαση στους ηγέτες της αγοράς όσο και κατανόηση των τοπικών συνθηκών", δήλωσε.
"Αυτό το εύρος, σε συνδυασμό με τις επενδύσεις σε δεδομένα και πόρους που βοηθούν τους αναλυτές μας, μας επιτρέπουν να παρέχουμε έγκαιρες και βαθιές γνώσεις.
Ξεχωρίζουμε επίσης στο ότι είμαστε σε θέση να το συνδυάσουμε αυτό για να παρέχουμε αναλύσεις σε περιουσιακά στοιχεία και παγκόσμιες προοπτικές".
Ως ένα παράδειγμα, ο Kolanovic ανέφερε τις ετήσιες προοπτικές της εταιρείας, οι οποίες έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τους πελάτες να τοποθετηθούν κάθε χρόνο.

Ανεβαίνει η BofA

Επόμενη στον πίνακα κατάταξης της έρευνας μετοχών είναι η BofA Securities, η οποία βελτιώθηκε από την τρίτη θέση πέρυσι.
Η τράπεζα πρόσθεσε πέντε επιπλέον θέσεις στην ομάδα μετοχών φέτος, με αποτέλεσμα να έχει συνολικά 152 θέσεις.
Η UBS υποχώρησε κατά μία θέση και κατέλαβε την τρίτη θέση, ενώ η Morgan Stanley εξασφάλισε και πάλι την τέταρτη θέση.
Η Citi συμπλήρωσε την πρώτη πεντάδα.
Ο Browning της BofA ανέφερε τη δέσμευση της εταιρείας για συνεργασία και κάλυψη ως σημαντικό στοιχείο διαφοροποίησης.
"Πρέπει να έχετε τις μεμονωμένες σπουδαίες ιδέες των αναλυτών των επιμέρους τομέων και να έχετε την κάλυψη", δήλωσε ο Browning.
"Με αυτό εννοώ ότι πρέπει να έχεις το εύρος να καλύπτεις τομείς, ακόμη και όταν δεν είναι δημοφιλείς.
Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι επανέρχονται στην εύνοια πολύ γρήγορα και πρέπει να είστε σε θέση να διαθέσετε έναν σπουδαίο αναλυτή αμέσως".
Περισσότερες ανατροπές στην αγορά φαίνονται πιθανές το 2023, με την αναμενόμενη οικονομική επιβράδυνση και την πιθανή ύφεση.
Σύμφωνα με τον Kolanovic, οι εταιρείες sell-side που θα εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες για να συνδέσουν τις τελείες για τους πελάτες τους θα ευδοκιμήσουν.
"Καθώς ο κύκλος γυρίζει, οι επενδυτές θα εστιάσουν και πάλι στα θεμελιώδη στοιχεία των μεμονωμένων εταιρειών από κάτω προς τα πάνω", δήλωσε. "Η έρευνα sell-side θα πρέπει να κάνει τις συνδέσεις μεταξύ των παγκόσμιων μακροοικονομικών εξελίξεων, των θεμελιωδών μεγεθών του τομέα και των εταιρειών, καθώς και των τεχνικών παραμέτρων, όπως η τοποθέτηση και οι ροές.
Η συναρμολόγηση των κομματιών αυτού του μεγάλου παζλ της αγοράς θα αποτελέσει ταυτόχρονα πρόκληση και ευκαιρία για όσους μπορούν να το κάνουν με επιτυχία".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης