Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το λέει ακόμα και ο Bill Gates: Άτυχοι οι Ουκρανοί - Έχουν μία από τις πιο διεφθαρμένες κυβερνήσεις, ελέγχεται από λίγους πλούσιους

Το λέει ακόμα και ο Bill Gates: Άτυχοι οι Ουκρανοί - Έχουν μία από τις πιο διεφθαρμένες κυβερνήσεις, ελέγχεται από λίγους πλούσιους
Ο Gates περιέγραψε επίσης το υπουργικό συμβούλιο της Ουκρανίας ως «διεφθαρμένο και ελέγχεται μόνο από λίγους πλούσιους»
Ως εξαιρετικά άτυχους χαρακτήρισε τους Ουκρανούς ο συνιδρυτής της Microsoft Bill Gates, λόγω της μεγάλης διαφθοράς της κυβέρνησης Zelensky.
«H ουκρανική κυβέρνηση είναι μια από τις χειρότερες στον κόσμο, ξέρετε, διεφθαρμένη, που ελέγχεται από λίγους πλούσιους, θέλω να πω, πραγματικά είναι μεγάλη ατυχία για τους ανθρώπους στην Ουκρανία», σημείωσε ο Gates σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Lowy στην Αυστραλία.
Περιέγραψε επίσης το υπουργικό συμβούλιο της Ουκρανίας ως «διεφθαρμένο και ελέγχεται μόνο από λίγους πλούσιους».
Σημείωσε επίσης ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα καθυστερήσει και θα μειώσει τις πιθανότητες έγκαιρης επίτευξης των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πόροι σπαταλούνται κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων και η κατάσταση «έχει τεράστιο αντίκτυπο στις αναπτυσσόμενες χώρες», με τις τιμές των τροφίμων και των λιπασμάτων να οδηγούν σε τεράστιες απώλειες.
Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τις τελευταίες ημέρες για πολλά σκάνδαλα διαφθοράς στα οποία εμπλέκονται ορισμένοι από τους κορυφαίους αξιωματούχους της χώρας.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky έχει προβεί σε ανασχηματισμό με σωρεία αποπομπών.


Για πανδημία

Κατά τα άλλα και αναφερόμενος στην πανδημία, ο δισεκατομμυριούχος σημείωσε πως ορισμένες κυβερνήσεις τη χειρίστηκαν καλύτερα από κάποιες άλλες αλλά καμία δεν χώρα δεν τα πήγε απόλυτα καλά.
Είπε επίσης ότι η ανάπτυξη αποτελεσματικών και προσβάσιμων τεστ Covid στη χώρα του ήταν πολύ αργή.
Οι ΗΠΑ έχουν προχωρήσει στην καταγραφή υψηλότερου ποσοστού θανάτων από Covid κατά κεφαλήν από οποιαδήποτε άλλη από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου από την έναρξη της πανδημίας.
«Στο μέλλον, οι χώρες πρέπει να έχουν αφοσιωμένο προσωπικό και πρέπει να εξασκηθούν στον τρόπο με τον οποίο συνδέονται με τη διαγνωστική βιομηχανία PCR», δήλωσε ο Gates.
O Gates αναμένει από τις ομοσπονδιακές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να κάνουν αυτές τις απαντήσεις πολύ πιο εύκολες πριν από την επόμενη παγκόσμια επιδημία.

Παραδόξως αισιόδοξος για το μέλλον

Κατά τα άλλα ο συνιδρυτής της Microsoft εμφανίζεται παραδόξως αισιόδοξος για το μέλλον του πλανήτη.
Ακόμη και με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σημερινές και οι μελλοντικές γενιές, εκτιμά πως όποιος γεννηθεί τις επόμενες δεκαετίες θα ζήσει καλύτερα από τους ανθρώπους που γεννήθηκαν σε οποιοδήποτε προηγούμενο σημείο της ιστορίας.
«Εξακολουθώ να είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα ήταν πολύ καλύτερο να γεννηθείς σε 20 χρόνια από τώρα, 40 χρόνια από τώρα, 60 χρόνια από τώρα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στο παρελθόν», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης