Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δανία σχεδιάζει την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών, λόγω εμπλοκής στον πόλεμο της Ουκρανίας

Η Δανία σχεδιάζει την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών, λόγω εμπλοκής στον πόλεμο της Ουκρανίας
Ο Jakob Ellemann-Jensen, υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Δανίας, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να καθιερώσει τη στράτευση γυναικών
Σχετικά Άρθρα
Τη στιγμή που η συμμαχία του ΝΑΤΟ πιέζει ευρέως τα μέλη της να ενισχύσουν την αμυντική ετοιμότητα και τις δαπάνες, η Δανία σχεδιάζει να εισαγάγει την υποχρεωτική στρατιωτική στράτευση για τις γυναίκες προκειμένου να ενισχύσει σημαντικά το μέγεθος των εθνικών ενόπλων δυνάμεων.
Ο Jakob Ellemann-Jensen, υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Δανίας, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να καθιερώσει τη στράτευση γυναικών σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TV2,
Τόνισε ότι στα σημερινά επίπεδα, οι δανικές αμυντικές δυνάμεις δεν μπορούν πραγματικά να υπερασπιστούν τη χώρα, και έτσι το κράτος πρέπει να αξιοποιήσει περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό.
«Αν θέλουμε να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την άμυνά μας, πρέπει να έχουμε μια βάση από την οποία να την ενισχύσουμε.
Στις δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες, μπορούμε να μετακινούμε υπαλλήλους από τον ένα τομέα στον άλλο, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό στην άμυνα», είπε ο Jensen.
«Στο μέλλον, οι γυναίκες πρέπει να καλούνται για στρατιωτική θητεία με τον ίδιο τρόπο όπως οι άνδρες».
Και απαντώντας σε ερώτηση για το αν η στράτευση πρέπει να ισχύει εξίσου και για τα δύο φύλα, τόνισε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις επωφελούνται από το να έρχονται περισσότερες γυναίκες».

Η εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η συζήτηση και ο σχεδιασμός για τη σημαντική αλλαγή έρχεται καθώς η Δανία και άλλες χώρες έχουν εμβαθύνει την άνευ προηγουμένου υποστήριξή τους στην Ουκρανία. Τον Δεκέμβριο, η μικρή χώρα της βόρειας Ευρώπης χορήγησε 300 εκατομμύρια δανικές κορώνες, που ισοδυναμούν με 42,8 εκατομμύρια δολάρια, σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και την περασμένη εβδομάδα έδωσε γαλλικής κατασκευής πυροβολικά συστήματα Caesar.
«Προς το παρόν, οι γυναίκες μπορούν να ενταχθούν σε εθελοντική βάση, ενώ οι άνδρες γενικά απαιτείται να υπηρετήσουν εάν καλούνται στο πλαίσιο ενός συστήματος επιλογής, για διάρκεια τεσσάρων μηνών», αναφέρει το Bloomberg.
Ωστόσο ο αριθμός των γυναικών, που στρατεύονται, αυξάνεται συνεχώς.
danemark_2.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης