Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tesla: Άλμα 7% προσυνεδριακά, μετά τις διαβεβαιώσεις Musk για το outlook 2023

Tesla: Άλμα 7% προσυνεδριακά, μετά τις διαβεβαιώσεις Musk για το outlook 2023
Άλμα πάνω από 7% σημειώνει η μετοχή της Tesla στην προ-χρηματιστηριακή διαπραγμάτευση
Σχετικά Άρθρα
Άλμα πάνω από 7% σημειώνει η μετοχή της Tesla στην προ-χρηματιστηριακή διαπραγμάτευση την Πέμπτη, αφού η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων επέμεινε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τη ζήτηση για τα αυτοκίνητά της και προέβλεψε ένα ακόμη έτος σταθερής - αν και ελαφρώς πιο αργής - ανάπτυξης.
Η Tesla ανακοίνωσε υποκείμενα κέρδη ανά μετοχή ύψους 1,19 δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο, λίγο πάνω από τα 1,15 δολάρια του consecus, τα οποία είχαν αναθεωρηθεί απότομα προς τα κάτω στο τέλος του περασμένου έτους, καθώς η εταιρεία πάλευε με διαταραχές στην παραγωγή και την εφοδιαστική στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη.
Τα προβλήματα αυτά ήταν εν μέρει υπεύθυνα για το γεγονός ότι τα έσοδα της εταιρείας έπεσαν ελαφρώς κάτω από τις εκτιμήσεις της αγοράς, σε μόλις 24,32 δισ. δολάρια, σημειώνει το investing.com.

Άλμα στη ζήτηση μετά τις μειώσεις τιμών

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk δήλωσε σε κλήση αναλυτών μετά την ανακοίνωση ότι οι μειώσεις τιμών που ανακοινώθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα είχαν σαφή αντίκτυπο στη ζήτηση, η οποία, όπως είπε, λειτουργεί πλέον με διπλάσια παραγωγική ικανότητα από την τρέχουσα της Tesla.
Η Tesla είχε μειώσει τις τιμές για τα περισσότερα από τα αυτοκίνητά της έως και 20% νωρίτερα τον Ιανουάριο, μια κίνηση που αντανακλά τον αυξημένο ανταγωνισμό και τα προβλήματα με την οικονομική προσιτότητα, καθώς οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο παλεύουν με τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων δεκαετιών.
Οι μειώσεις των τιμών ενισχύθηκαν από το γεγονός ότι έφεραν ορισμένα από τα μοντέλα της κάτω από το όριο τιμών που απαιτείται για να τύχουν ομοσπονδιακών επιδοτήσεων που εισήγαγε η κυβέρνηση Biden πέρυσι.
Οι χαμηλότερες τιμές αυξάνουν την πίεση στα λειτουργικά περιθώρια κέρδους της Tesla, τα οποία υποχώρησαν στο 16% το τέταρτο τρίμηνο.
Παρ' όλα αυτά, ο Musk προέβλεψε ότι το λειτουργικό περιθώριο κέρδους στη βασική της δραστηριότητα πωλήσεων αυτοκινήτων θα παραμείνει πάνω από 20% φέτος, πολύ πάνω από τους μέσους όρους του κλάδου.
"Δεδομένης της αυξημένης εστίασης στις επιπτώσεις των πρόσφατων μειώσεων των τιμών στη ζήτηση και τα μικτά περιθώρια κέρδους, το σχόλιο της διοίκησης πιθανότατα θα αντιμετωπιστεί με κάποια ανακούφιση, καθώς εισάγει κάποια αναγκαία ορατότητα", δήλωσαν οι αναλυτές της Citigroup, οι οποίοι αύξησαν την τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 146 δολάρια από 137 δολάρια λόγω της είδησης.
Ένα αρνητικό στοιχείο από την τηλεδιάσκεψη ήταν η πρόβλεψη του Musk για το τρέχον έτος, η οποία με 1,8 εκατ. αυτοκίνητα ήταν χαμηλότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών για 1,9 εκατ. αυτοκίνητα και αποτελεί επίσης σαφή υστέρηση έναντι του στόχου του για ετήσια ανάπτυξη 50%.
Ο Musk δεν διευκρίνισε αν μιλούσε για την παραγωγή ή τις παραδόσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης