Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Γαλλίας: Τα δυτικά τανκ δεν θα αλλάξουν την κατάσταση υπέρ της Ουκρανίας

Παραδοχή Γαλλίας: Τα δυτικά τανκ δεν θα αλλάξουν την κατάσταση υπέρ της Ουκρανίας
Έχει κλείσει το παράθυρο ευκαιριών για τους Ουκρανούς, οι Ρώσοι ενισχύονται αναφέρει Γάλλος στρατιωτικός
Σχετικά Άρθρα
Στην παραδοχή ότι τα τανκ που στέλνει η Δύση στην Ουκρανία δεν πρόκειται να αλλάξουν ριζικά υπέρ του Κιέβου την κατάσταση στο πολεμικό μέτωπο προχωρά ο Γάλλος στρατιωτικός Olivier Kempf.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Figaro, o Γάλλος στρατιωτικός υποστηρίζει πως μπορεί τα άρματα μάχης να συνδράμουν στην αποκατάσταση της ισορροπίας των δυνάμεων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αλλάξουν δραματικά υπέρ της Ουκρανίας στο πεδίο των μαχών.
«Το παράθυρο ευκαιριών για τον ουκρανικό στρατό έχει κλείσει.
Ο ρωσικός στρατός έχει αρχίσει να ενισχύει τις θέσεις του, μεταξύ άλλων κοντά στη Μελιτόπολη και στη Μαριούπολη» υπογράμμισε ο Kempf, τονίζοντας ότι τανκ αυτά θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ισορροπίας παρά στη νίκη.
Πάντως, το γαλλικό περιοδικό Revue de Defense Nationale υποστηρίζει από την πλευρά του ότι εάν το Κίεβο καταφέρει να συγκεντρώσει μια κρίσιμη μάζα αρμάτων μάχης, «θα είναι σε θέση να αντισταθεί στην επίθεση της Ρωσίας και ίσως να μπορέσει να εξαπολύσει και αντεπίθεση».
Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής, οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί επίσημα να στείλουν 31 Abrams ενώ η Γερμανία ανακοίνωσε πως θα δώσει στο Κίεβο 14 Leopard.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης