Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Χτύπημα» 10,8 δισ. δολ. από τη short seller στον 4ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο

«Χτύπημα» 10,8 δισ. δολ. από τη short seller στον 4ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο
Οι μετοχές σε επτά εισηγμένες εταιρείες του Ομίλου Adani υποχώρησαν κατά μέσο όρο περισσότερο από 5%
«Χτύπημα» 10,8 δισ. δολ. δέχθηκαν οι μετοχές του ομίλου Adani, που ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία μεγιστάνα Gautam Adani, μετά της τη δημοσίευση έκθεσης του short seller Hindenburg Research
Οι μετοχές σε επτά εισηγμένες εταιρείες του Ομίλου Adani υποχώρησαν κατά μέσο όρο περισσότερο από 5%, με εκείνες της ναυαρχίδας της Adani Enterprises να κλείνουν 1,5% χαμηλότερα.
Αυτές οι πτώσεις έφεραν τη συνδυασμένη απώλεια κεφαλαιοποίησης για τις μετοχές του Ομίλου Adani σε περίπου 875 δισ. ρουπίες (10,8 δισ. δολ.).
Σύμφωνα με τη Hindenburg, οι βασικές εισηγμένες εταιρείες του Ομίλου [Adani Group] έχουν πτώση 85% καθαρά σε θεμελιώδη βάση λόγω των υψηλών αποτιμήσεων.
Οι μετοχές πολλών επενδυτικών κεφαλαίων με έδρα τον Μαυρίκιο στην Adani Enterprises και σε άλλες εισηγμένες εταιρείες του Ομίλου Adani έχουν τεθεί υπό έλεγχο από ινδικές ρυθμιστικές αρχές στο παρελθόν.
Οι αναλυτές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την τροφοδοτούμενη από το χρέος ανάπτυξη του Adani Group, σημειώνοντας ότι τα συνολικά χρέη του ομίλου σχεδόν 2 tn Rs (περίπου 24 δισ. $) ισοδυναμούν με σχεδόν επταπλάσια προκαθορισμένα κέρδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης