Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μικρός ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου λέει το ΝΑΤΟ – Καμία εμπλοκή μας στην Ουκρανία

Μικρός ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου λέει το ΝΑΤΟ – Καμία εμπλοκή μας στην Ουκρανία
Η Ρωσία πρέπει να γνωρίζει ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί και επομένως δεν πρέπει να διεξαχθεί λέει ο Stoltenberg
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως ο κίνδυνος χρήσης πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία είναι μικρός διατυπώνει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ο οποίος σε κάθε περίπτωση επισημαίνει πως σε έναν πυρηνικό πόλεμο δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.
«Ο κίνδυνος χρήσης πυρηνικών όπλων είναι μικρός.
Αλλά η ρωσική πυρηνική ρητορική είναι εντελώς ανεύθυνη.
Είναι επικίνδυνη.
Η Ρωσία πρέπει να γνωρίζει ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί και επομένως δεν πρέπει να διεξαχθεί» αναφέρει σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο γ.γ. του ΝΑΤΟ.
Όπως λέει, το ΝΑΤΟ παρακολουθεί στενά τις κινήσεις της Ρωσίας και μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστώσει κάποια αλλαγή όσον αφορά τις πυρηνικές της δυνάμεις.
«Διαφορετικά, προφανώς, και θα είχαμε αντιδράσει» επισημαίνει ο Stoltenberg σχολιάζοντας κυρίως τις δηλώσεις του αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως οι πυρηνικές δυνάμεις δεν έχουν χάσει ποτέ σε συμβατικό πόλεμο.

Καμία εμπλοκή στην Ουκρανία

Επιπλέον, ο Stoltenberg υποστηρίζει πως το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Το ΝΑΤΟ δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στην Ουκρανία και δεν πρόκειται να εμπλακεί.
Δεν στέλνουμε τα στρατεύματα μας ούτε τα μαχητικά του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία» τονίζει ο Stoltenberg, αναφέροντας πως η συμμαχία υποστηρίζει το Κίεβο με την παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού προκειμένου να μπορέσει να υπερασπιστεί τα εδάφη και τους ανθρώπους του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης