Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Νέα βελτίωση του Ifo επιχειρηματικού κλίματος τον Ιανουάριο 2023

Γερμανία: Νέα βελτίωση του Ifo επιχειρηματικού κλίματος τον Ιανουάριο 2023
Το Iνστιτούτο Ifo δήλωσε ότι ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος αυξήθηκε στο 90,2
Βελτιώθηκε τον Ιανουάριο το κλίμα στις γερμανικές επιχειρήσεις, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ξεκίνησε το νέο έτος με χαλάρωση του πληθωρισμού και βελτιωμένες προοπτικές, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.
Το ινστιτούτο Ifo δήλωσε ότι ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος αυξήθηκε στο 90,2, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δημοσκόπησης του Reuters μεταξύ αναλυτών, έναντι 88,6 τον Δεκέμβριο.
"Η γερμανική οικονομία ξεκινά το νέο έτος με περισσότερη εμπιστοσύνη", δήλωσε ο πρόεδρος του Ifo, Clemens Fuest.
Η αύξηση οφείλεται σε σημαντικά λιγότερο απαισιόδοξες προσδοκίες, ενώ οι επιχειρήσεις ήταν, ωστόσο, κάπως λιγότερο ικανοποιημένες από την τρέχουσα κατάστασή τους, ανέφερε το Ifo.

Πιθανώς να αποφύγει την ύφεση η Γερμανία

"Πιθανότατα δεν θα υπάρξει ύφεση, αλλά το ΑΕΠ θα μπορούσε να συρρικνωθεί ελαφρώς το πρώτο τρίμηνο", δήλωσε ο οικονομολόγος του Ifo, Klaus Wohlrabe.
Η αύξηση του Ifo συμβαδίζει με τα αισιόδοξα μηνύματα άλλων οικονομικών δεικτών, όπως το καταναλωτικό κλίμα της Γερμανίας, το οποίο αναμένεται να εδραιώσει την ανοδική του τάση τον Φεβρουάριο, ή ο γερμανικός σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών Flash, ο οποίος αυξήθηκε για τρίτο συνεχή μήνα τον Ιανουάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης